Kuřecí řízky v jogurtové marinádě na gril

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jana2222

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks kuřecí maso prsa
    • 300
      ml bílý jogurt
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička paprika
    • 1
      lžička chilli omáčka
    • 3
      stroužek česnek minimálně
    • 1
      ks cibule nastrouhat
    • 1
      lžička šalvěj čerstě jemně nasekaná
    • 1
      lžička citronová kůra nebo limetku
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce citronová šťáva nebo limetková

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše kromě prsíček dle návodu dát do mísy a pořádně promíchat (kdo používá mix fix, do kterého se tato dávka skvěle vleze doporučuji, protože se to v tom velice dobře rozmíchává). Pak nařízneme na prsíčkách mřížky (vypadá to po ugrilování velice dobře a marináda jde také lépe do masa). Pak naložíme a necháme minimálně pár hodin a klidně i do druhého dne, pokud je čas. Ingrediencí možná hodně, ale kombinace jedinečná. Pokud nemáte rádi ostré, dejte jen 1/2 lžičky nebo nahradte třeba ostrým kečupem eventuelně. jemným - jde to taky pro barvu.

Komentáře k receptu

  • ugg bailey button grey
    ugg bailey button grey |

    22. 9. 2013 17:55

    SEO is one of the few industries where it’s not yet “seller beware” – in the old days, when you walked into a car dealership – the sales guy automatically knew more than you did about the cars on that lot. With CarFax, KBB and everything else – more often than not, the buyer is walking in with more research than that sales guy. ugg bailey button grey http://www.sentiment-productions.co.uk

  • Iveta Bílková
    Iveta Bílková |

    15. 4. 2009 16:25

    Bylo to opravdu dobré. Nezvyklá jemná chuť citronu. Do kuřecích řízků jsem udělala kapsu, naplnila šunkou, sýrem a česnáčkem, upevnila párátky a ugrilovala na ohni. Návštěva chválila:)) Díky za recept

  • petra matejkova
    petra matejkova |

    25. 5. 2008 15:34

    moc nam chutnalo, prsicka z teto marinady jsou krasne stavnata.mela jsem jen susenou salvej a dala jsem ji hodne, bylinkami se nikdy nic nezkazi.

  • Eva Lichnerová
    Eva Lichnerová |

    27. 8. 2007 16:59

    Vyskúšali sme a musím povedať, že to bolo fajne :), určite skúsime opäť!

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    21. 8. 2006 12:10

    to opravdu envím my máme na zahradě ale podle mě vyzkoušejte třeba sušenou šalvěj namočit do vody a pak přidat když tak sušené stačí asi jen 1/2.

  • Maruš
    Maruš |

    10. 8. 2006 14:28

    Já mám šalvěj na zahradě,ale koupit by se možná dala na tržnici,některé supermarkety měly v oddělení zeleniny taky bylinky.Nevím jestli se dá použít sušená,to možná poradí paní Jana.Sušená bude ke koupi taky v lékárně.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 8. 2006 21:10

    chtěla bych v neděli vyzkoušet, ale nevím, kde koupím tu šalvěj. Poradíte?Michala

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    9. 8. 2006 20:54

    My jsme použili hlinikový tácek, ale na obrázku vedle něhož byl recept napsán to vypadalo, že je přímo na grilu děláno. V sobotu jdeme dělat pro celou sešlost manželovi i dceři to velice chutnalo

  • Maruš
    Maruš |

    7. 8. 2006 12:14

    Můžu takto naložené masíčko dát přímo na rošt nad žhavé dřěvěné uhlí,nebo mám raději použít hliníkový tácek na grilování.Děkuji.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: