Nejlepší sekaná dle mého dědy

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: LucieB

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso
    • 3
      ks rohlík 2-3 starší
    • mléko troška
    • petželka čerstvá
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • cibule
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a na chvilku namočíme do mléka. Mléko vymačkáme a rohlíky zpracujeme s mletým masem, přidáme vejce (z jednoho vajíčka si odložíme bílek), koření, nadrobno nasekanou cibuli a čerstvou petrželku.
2
Pořádně zpracujeme, popřípadě zahustíme strouhankou, vytvoříme bochánky, které potřeme odloženým bílkem a posypeme kmínem. Podlejeme vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě dokřupava.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tonda
    Tonda |

    7. 4. 2013 11:10

    Opravdu dobra sekana,jednoducha a rychla.Doporucuji

  • cremebrulee
    cremebrulee |

    1. 3. 2013 10:31

    to je fakt nejlepší sekačka jakou jsem jed, dík za tento recept!

  • rosefun
    rosefun |

    19. 1. 2013 12:30

    Dělala jsem ji poprvé s rohlíkama,vždy jen bez a je fakt výborná,děkuji:-)

  • freezejcavi
    freezejcavi |

    10. 1. 2013 09:43

    třeba bazalkou, taky výborná

  • Ela
    Ela |

    4. 10. 2012 13:36

    Dělala jsem ji poprvé asi tak před třemi měsíci...od té doby ji dělám pravidelně...moc dobré :-)

  • Lybba
    Lybba |

    9. 7. 2012 13:20

    Ja davam asi 1 cajovu lyzicku soli . 1/2 cl pepru, 1/2 cl vegety. 2 polievkove lyzice horcice. Niekto ma rad ale viac korenia.

  • BindiDindi
    BindiDindi |

    23. 6. 2012 12:53

    Manžel namá rád petrželku. Poradíte, čím jí nahradit?

  • Mikuku
    Mikuku |

    2. 4. 2012 19:56

    Nejlepšíííí sekaná!!! Díky ;-)

  • Petra
    Petra |

    22. 11. 2011 12:05

    Konečně jednoduchý a dobře popsaný recept (když něco vařím poprvé tak ho potřebuju jak pro blbečka :)) ) dneska skusím udělat k večeři

  • Pavel
    Pavel |

    16. 9. 2011 09:21

    Přibližně od oka.

  • Pavel
    Pavel |

    20. 8. 2011 23:15

    Muzete prosim nekdo napsat kolik cca davate koreni, soli a cibule? Staci mi jen priblizny odhad. Diky

  • Verikteryk
    Verikteryk |

    19. 4. 2011 09:08

    Sekaná je vynikající!!!!! Jinou už doma neděláme :-)

  • halama
    halama |

    23. 2. 2011 13:59

    Jde tato sekaná míchat na těsto v pekárně? :'(

  • dana
    dana |

    29. 1. 2011 13:14

    Sekana je moc dobrá,udivilo mě že tam neni česnek ale i bez česneku se da udělat vynikající sekana.Dávám za 1

  • Tomas
    Tomas |

    10. 10. 2010 21:58

    Výborné! Měl jsem jen jeden rohlík, tak jsem zbylé dva nahradil ovesnými vločkami. Sekaná nepraskla. Bílek s kmínem udělal nádhernou kůrku.

  • Markéta
    Markéta |

    22. 3. 2008 13:42

    Moc dobré, jen jsem přidala trochu sojové drtě, sekaná byla lehčí a ani to nikdo nepoznal :-)

  • Dáda
    Dáda |

    7. 3. 2008 20:05

    Recept vypadá nádheně! Nevěděla jsem co udělat zítra k oběduv - už vím ;)