Žampionové karbanátky (sekaná) s mletým masem

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso
    • 500
      g čerstvé žampiony 200 + 300 =
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule jemně pokrájená
    • 3
      stroužek česnek nastrouhaný
    • 50
      ml studená voda cca
    • strouhanka čerstvě nastrouhaná ze staršího 1,5 rohlíku či housky
    • sojová omáčka nebo sůl - dle chuti
    • pepř mletý - dle chuti
    • hladká mouka na obalení
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso dáme do mísy a přidáme jemně pokrájené nebo hrubě nastrouhané žampiony (200 gramů), pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, pepř, vejce, vodu a dle chuti buď sojovou omáčku nebo sůl (nebo v kombinaci) a vše dobře promícháme. Pak přisypeme strouhanku, opět dobře propracujeme a mokrou rukou z masové hmoty tvoříme menší placičky, které obalíme (není nutné) v hladké mouce a z obou stran osmažíme dozlatova. Po osmažení karbanátky uchováme v teple. Do výpeku nasypeme na plátky pokrájené zbylé žampiony (300 gramů) a zprudka za občasného promíchání smažíme dozlatova. Nakonec je zakápneme trochou sojové omáčky, promícháme a podáváme společně s karbanátky a bramborovou přílohou - kaše, vařený brambor, hranolky.
2
Do mleté směsi můžeme přidat i trochu bylinek nebo strouhaný zázvor.
3
Pokud chceme dělat sekanou, postupujeme při výrobě mleté směsi stejně, jen z ní neděláme placičky, ale šišku, kterou dáme do vymazaného pekáče, obsypeme ji pokrájenými žampiony (klidně jen na čtvrtky), podlijeme vodou, zakápneme trochou sojové omáčky a pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů cca 75 minut dozlatova za občasného podlití a přelití výpekem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Z. Rozumková
    Z. Rozumková |

    17. 12. 2016 16:37

    Rychlé a výborné. Děkuji.

  • Jana Šulcová
    Jana Šulcová |

    29. 10. 2016 15:51

    Také nám chutnaly :)

  • Simona
    Simona |

    21. 9. 2016 12:10

    Výborný námět jak pozdvihnout dobré karbanátky na neobyčejně vynikající. Doporučuji zkusit <3