Karbanátky z lososa

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks toastový chléb (Krajíc)
    • 100
      ml bílé víno
    • 1
      ks cibule
    • 500
      g losos
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka bylinky (Estragon, kopr a petrželka)
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 100
      ml smetana
    • 200
      ml zeleninový vývar
    • 1
      lžíce máslo (1:1)
    • 150
      g eidam sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kostičky chleba namočíme ve víně. Maso z lososa omyjeme, osušíme, vykostíme a najemno posekáme. Promícháme s cibulí, chlebem, posekanými bylinkami, hořčící, vejcem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Utvoříme karbanátky a smažíme z obou stran dozlatova. Vypečenou šťávu zředíme smetanou a vývarem. Vmícháme mouku s máslem a necháme rozpustit strouhaný sýr. Přidáme estragon, osolíme, opepříme. Karbanátky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s brambory.
Zařazení: Maso Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu