Ořechový chléb II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: helča

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      ml vlažná voda
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce med
    • 200
      g hladká mouka pšeničná
    • 200
      g pšeničná chlebová mouka hladká
    • 100
      g žitná mouka hladká
    • 100
      g vlašské ořechy hrubě sekané
    • 2
      lžička sůl
    • 1,5
      lžička sušené droždí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pečící nádoby v pekárně. Mouky promícháme i se solí, než je vsypeme dovnitř. Peču v pekárně VEGA na program BASIC a barva MEDIUM, ořechy přidám do těsta až po prvním hnětení.
2
Chléb je výborný jak se sladkými pomazánkami (myslím tím med, džem nebo nugetu), tak s tavenými sýry, lučinou, cottage, tvarohem a podobně.

Komentáře k receptu

  • Marie Ráczová
    Marie Ráczová |

    2. 3. 2016 14:38

    Pro ořechový chléb jsem jezdila do pekárny na Mělník. Dnes jsem jej upekla a je vynikající, nerozeznatelný od pekaře! Recept je skvělý!

  • Magda Sandtmannová
    Magda Sandtmannová |

    7. 1. 2008 10:28

    Výborný recept,pekla jsem v Clatronicu,program NORMAL,těsto II,kůrka tmavě hnědá.Velice chutný chléb,s Lučinou např.-delikatesa.Dávám za 1.

  • Heda
    Heda |

    19. 11. 2007 11:09

    fantazie, je ooravdu vynikající dvám 1*.

  • Martina Marťáskovic
    Martina Marťáskovic |

    19. 9. 2007 19:21

    Teda mami :-) Právě večeříme chlebík a je opravdu vynikající , jen jsem si trošku obměnila mouku a fotku Ti pošlu :-) Opravdu vynikající :-)) MTR . Pá M*

  • Eva Řezníčková
    Eva Řezníčková |

    7. 8. 2007 23:49

    Je hodně repceptů na chleba a taky jsem jich hodně vyzkoušela, ale opravdu málo je "jedlých". Tento jsem upekla a musím říct, že se povedl. Pekla jsem v pekárně ETA, program klasik, světlá kůrka a byl super. Vysoký, nadýchaný, nepropadl se a hlavně CHUTNAL. Dávám 1 a určitě oblíbený. Děkuji paní Heleno za recept.

  • Anonym
    Anonym |

    3. 8. 2007 20:52

    peču chléb i v klasické troubě,ale tenro ořechový jsem tam nezkoušela.Jsem toho názoru, že by to šlo, jen ho nechat po zadělání nechat odpočinout asi 10-15 minut, a pak znovu prohníst , dát na plech s pečícím papírem, nechat kynout asi 40 minut, a následně upéct v klasické troubě, prvních 10-15 min na 220 st a pak zeslabit na 180 a péci celkem asi 50 minut.Helča

  • Marcela Horáková
    Marcela Horáková |

    3. 8. 2007 13:51

    Paní Heleno, bohužel nemám pekárnu, může se tento chléb péct i v klas.troubě? Může mi někdo poradit postup?

  • Ivca
    Ivca |

    3. 8. 2007 03:02

    Pani Helenko Peskova, dneska jsem tento chleb vyzkousela a bohuzel zitra jej musim pect znovu, protoze temer cely padl na veceri. Je moc dobry, vlacny a detem moc chutnal, cemuz jsem moc rada, protoze nasim detem se na kazdy chleb zavdeci. A ja jej mohu jist jenom tak. Dekuji moc. Priznam se, ze jsem tam dala jeste zbytek oprazenych slunecnicovych seminek.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: