• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Ořechový dort s karamelovým krémem
    Napište svůj komentář k receptu

    Ořechový dort s karamelovým krémem

    autor: Di
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 14
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Ořechový dort s karamelovým krémem
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Korpus
      • 5
        ks vejce
      • 200
        g cukr krupice + vanilkový cukr
      • 160
        g hrubá mouka
      • 1
        hrnek ořechy mleté - 1/4lirový
      • 1
        špetka sůl
      • 5
        lžíce voda horká
    • Krém
      • 1
        plechovka salko slazené kondenzované slazené mléko
      • 1
        kostka máslo
      • 50
        g hera nebo 150g másla
      • cukr krupice dle chuti
      • 1
        ks pudinkový prášek vanilkový nebo karamelový
      • 1
        lžíce polohrubá mouka
      • 0,30
        l mléko
    • Dohotovení
      • hnědý rum nebo medovina
      • ořechy mleté

    Postup přípravy receptu

    1
    Oddělíme bílky a žloutky. Bílky lehce osolíme a ušleháme s polovinou cukru. Žloutky našleháme se zbývajícím cukrem a horkou vodou. Smícháme dohromady a vmícháme mouku a ořechy (pokud jich bude více než 1/4 l, ubereme mouku v objemovém poměru 2 díly ořechů na 1 díl mouky). Upečeme v dortové formě, kterou vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou nebo dno formy vyložíme papírem na pečení a stěny vymažeme máslem. Těsto je upečené, pokud se do těsta neboří prst (nebo vbodneme-li špejli, která zůstane po vytažení suchá). Dort přikryjeme utěrkou nebo pečícím papírem a necháme částečně vychladnout ve formě. Poté vyklopíme.
    2
    Zchladlý dort (lépe je upéci si korpus den předem) rozkrojíme na tři kola, pokropíme je alkoholem (zvláště prostřední díl), naplníme krémem a složíme. Lehce zatížíme, aby se srovnal tvar (například prkýnkem). Po ztuhnutí pomažeme krémem boky a obalíme je v nastrouhaných ořeších. Zbylý krém rozetřeme na horní plochu a dort ozdobíme. Můžeme rovněž posypat oříšky nebo ozdobit čokoládovými tvary.
    3
    Krém: konzervu slazeného mléka ponoříme do vody a vaříme 2 hodiny (1 hodiny v tlakovém hrnci). Po zchladnutí rozšleháme s máslem a herou. Chceme-li připravit krém s menším množstvím tuku, uvaříme kaši z pudinku, lžíce mouky a karamelového mléka: cukr pokropíme vodou, dáme zkaramelizovat, poté rozvaříme s částí mléka a přidáme zbývající mléko s pudinkem a moukou. Zchladlý krém rozšleháme s máslem a herou.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kávové cupcakes s karamelovým krémem

    Kávové cupcakes s karamelovým krémem

    Jablkový chlebík s karamelovým pudinkem

    Jablkový chlebík s karamelovým…

    Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem

    Pečené hrušky / jablka s karamelovým…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • aneta
      aneta | 27. 4. 2016 15:32

      ta 1 kostka másla...nebude to moc tučné a mastné?

    • rysca | 12. 5. 2013 18:29

      Fajn recept.. Místo ořechů na posyp jsem dala mandle a krém jsem udělala jednoduše - jen z másla a salka.. :-)

    • tána
      tána | 5. 5. 2011 19:01

      proboha, cos měla z češtiny?

    • tána
      tána | 13. 2. 2011 11:27

      byl super vipadal hezky i dobře chutnal oslavili jsme narozeniny mího tatky super ;-) :-)

    • Jarka O. | 4. 11. 2010 13:10

      Ta fotka docela určitě patří k jinému receptu ;-)

    • Marie Šindelová
      Marie Šindelová | 8. 12. 2009 07:12

      Škoda,že se nedá hodnotit2x.Super!

    • Michaela Rossi
      Michaela Rossi | 2. 12. 2009 21:52

      Mila Di, jen davam maslo, abych udelala ten karamel z toho kondenzovaneho mleka, viz Vas recept, ale do toho 'kavoveho testa' uz pak ne. A to Amaretto jen naliju na ten korpus pred zdobenim, pak je to cele takove 'mokrejsi' coz my moc radi, ale to zalezi na kazdem, ze jo :-) Jedine, coz je skoda je, ze to Amaretto a ta kava zpusobuje to, ze je to nevhodne pro deti, ale mama si take musi obcas smlsnout! :-D

    • Di -
      Di - | 1. 12. 2009 22:25

      Ten krém je zajímavý nápad. Žádné máslo, Michaelo? Nebo to špatně chápu?

    • Michaela Rossi
      Michaela Rossi | 1. 12. 2009 22:11

      Je to jedno kolik novych receptu na dorty vyzkousim, porad se stejne budu vracet jen k tomuto! Ja po upeceni nasaknu korpus Amarettem trosku a misto pudingu davam namocene do kavove vody a rozdrolene piskoty a az pak na to naleju ten karamel z kondenzovaneho mleka. Je to ale uplne jedno jak si tento dort kdo upravi, protoze at delate co delate, spatny krok neni (podle meho nazoru) mozne ucinit a oblizovat se budete - a vsichni ostatni, co jej okusili- az za usima! :-) Di, jeste jednou moc diky! Jak jsem jen bez tohoto receptu mohla predtim zit? :-D

    • Di -
      Di - | 25. 11. 2009 09:08

      Tak to jsem moc ráda. Tak trochu se chlubím cizím peřím, od toho znám těsto, od jiného krém, jen jsem to dala dohromady. Tak ať se povede i ten další.

    • Marie Šindelová
      Marie Šindelová | 25. 11. 2009 08:10

      Pekla jsem ho na babiččiny narozeniny a měl velký úspěch.Další narozeniny slavíme za 14 dní a mám si ho zopakovat,abych prý nezapomněla:).

    • Di
      Di | 19. 2. 2008 15:33

      Také bych se přimlouvala za elektrický ruční šlehač, který má rovněž hnětací metly. Můžete s ním šlehat či zadělávat těsta včetně kynutých, míchat krémy i pomazánky. Tomu mému už je téměř čtvrtstoletí a stále funguje (jen jednu metlu jsem musela po zlomení dokoupit).

    • Hela -
      Hela - | 18. 2. 2008 22:49

      Markétko, pokud budete poprvé malé péct dort, určitě vás v životě ještě pár dortů čeká. Asi by bylo nejlepší, kdybyste si nějaký šlehač pořídila. Já osobně bych vám doporucovala elektrický ruční, nezabírá místo a využití je široké. Jinak si budete muset pořídit nějakou šlehací metlu nebo se zeptejte v domácích potřebách, existuje teď spousta různých udělátek. Fantastická na šlehání je i taková jakási poklička s držátkem se spirálou kolem dokola.

    • Di
      Di | 17. 2. 2008 22:22

      Markéto, krém můžete udělat jakýkoliv jiný, klasický máslový s pudinkem, kávový (to ale není pro malé děcko) nebo do krému přidat rozpuštěnou čokoládu (ledové kaštany) či kakao. Pečte tak dlouho, až se do dortu nebude bořit prst nebo ještě lépe, až do něj bodnete špejli a vytáhnete ji suchou. jak ovšem našlehat piškot, když nemáte šlehač, vám ale bohužel neporadím. Nevím, zda by to šlo mixerem. U ás doma vždycky nejaký šlehač byl.

    • marketa
      marketa | 16. 2. 2008 15:30

      budu pect poprve v zivote dort male na narozeniny a tento jsem hledala jen si myslim ze to bude asi hodne sladke ten karamel co?da se udelat jiny krem?a jak dlouho mam co pect?hlavne mam jen tycovy mixer braun a nevim jak udelam ty bilky:(

    • Di
      Di | 22. 1. 2008 09:08

      Už se pyšním a nafukuji.

    • Michaela R.
      Michaela R. | 22. 1. 2008 06:53

      Mockrat dekuji za tento recept, vcera jsem tento dort pekla na manzelovy narozeniny a byl opravdu vytecny. Koncem tydne ho budu pect znova. Prej musim!

    • Helena K.
      Helena K. | 6. 1. 2008 10:10

      Já osobně do žádného krému nedávám umělý tuk,zásadně jen máslo.Má to "domácí" jemnou chuť a tudíž nechutná jako ty kupované dorty,kam dávají jen umělé tuky.

    • Olga
      Olga | 12. 11. 2007 18:44

      Túto tortu som robila teraz v piatok s dcérou,vnúčik mal 3 roky.Urobili sme ju poschodovú s karamelovým kremom zo salka,ten je výborný dali sme do neho ešte višne .boky sme obalili marcipánovou hmotou a celé poliali cokoladovou polevou.Bola veľmi pekná aj na pohľad aj chuťovo,všetci si chválili.

    • Táňa K.
      Táňa K. | 16. 2. 2007 21:27

      Vyzkoušeno, snědeno, pochváleno.:-) Velmi lahodná kombinace ořechů, máslového krému a čokolády. Určitě zase zopakuji.

    • marie chocholová
      marie chocholová | 7. 2. 2007 17:16

      Zajímavé,učitě moc dobré,něco takového právě potřebuji.A ohledně toho krému-já dávám na 1 salko 1,5 másla,není to tolik sladké!

    • Vlasta Vejvodova
      Vlasta Vejvodova | 7. 2. 2007 11:42

      Ja pecu dort priblizne 3/4 az hodinu na 180 a pak po 15 min.to ztahnu na 160 stupnu,aby se dobre propekl.

    • Dagmar
      Dagmar | 7. 2. 2007 10:55

      Recept vypada dobre hned ho vyzkousim,ale myslim si ze pani mohla uvezt pribliznou dobu peceni a teplotu pro zacinajici pekarky.

    • Ester S.
      Ester S. | 19. 1. 2007 14:55

      Tak som robila tento dorticek, je vynikajuci! Cesto bolo uzasne, krasne slo prekrojit na tri casti. Ja som este do jednej vrstvy pridala piskoty spojene pikantnym lekvarom a namocene v rumovej kave - to len pre osviezenie, lebo inac je torta dost sladka. Ale to nevadi, to my radi:)

    • Ester S.
      Ester S. | 14. 1. 2007 18:28

      Dakujem za recept orechoveho korpusu v kombinacii s karamelovym kremom zo Salka, to som prave hladala! Na vymiesanie karamelu vznikleho varenim 1 plechovky Salka podla mojho nazoru staci 250 g masla (eventuelne Hery, ked chce clovek setrit). Uz som to robila aj s 200g masla, kedze som viac uz nemala, a stale to bolo lahodne.

    • mílinka
      mílinka | 15. 12. 2006 19:22

      Děkuji, teď už je mi to úplně jasné, ukládám do oblíbených a vyzkouším.

    • Di
      Di | 15. 12. 2006 06:18

      Mílinko jde o dvě varianty krému. může být buď pouze ze salka a tuku nebo (!) z tuku a karamelové pudinkové kaše - pak stačí tuku zhruba o 100 g méně, pudinková kaše je objemnější než salko. V surovinách to asi není úplně jasné, ale snad je to zřetelnější v popisu přípravy krému. Nebo myslíte, že by se text měl nějak upravit?

    • Mílinka
      Mílinka | 14. 12. 2006 18:32

      Jsem nějak zmatená z tuku do krému. Proč je tam uveden několikrát? A proč bych 50 g Hery měla případně nahradit 150 g másla?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
    Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hnědý rum Hrubá mouka Máslo Mléko Ořechy Polohrubá mouka Pudinkový prášek Salko slazené Sůl Vejce Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Punčové řezy pí Marečkové

    Punčové řezy pí Marečkové

    Cuketová čína 3

    Cuketová čína 3

    Hruškové šátečky se skořicí

    Hruškové šátečky se skořicí

    Zeleninová česnečka s kroupami

    Zeleninová česnečka s kroupami

    Veganský perník

    Veganský perník

    Řezy Margot

    Řezy Margot

    Chléb pečený v kastrolu

    Chléb pečený v kastrolu

    Plněné papriky s knedlíkem

    Plněné papriky s knedlíkem

    Kotlety v omáčce s hlívou

    Kotlety v omáčce s hlívou

    Doporučujeme

    30 minut
    Kachní paštika

    Kachní paštika

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    78
    Francouzský jablkový koláč
    Francouzský jablkový…
    42
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    33
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    31
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    29
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…

    Sledujte nás

    AHA.cz Nová plastika Dary Rolins: Přestáváte si být podobná, tvrdí fanoušci

    Nová plastika Dary Rolins: Přestáváte si být podobná, tvrdí fanoušci

    AHA.cz  To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    AHA.cz Nedělní Aha! 24.1.2021

    Nedělní Aha! 24.1.2021

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Dáma.cz Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Jaký rituál vykonat o zimním slunovratu?

    Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Jaký rituál vykonat o zimním slunovratu?

    Ženy.cz Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Maminka.cz Co všechno musí zvládnout lékařka v porodnici za jedinou směnu? Podívejte se!

    Co všechno musí zvládnout lékařka v porodnici za jedinou směnu? Podívejte se!

    Reflex.cz Karel Steigerwald: Já funguji dobře, i když jsem si klekl

    Karel Steigerwald: Já funguji dobře, i když jsem si klekl

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    Další doporučené recepty:

    Ořechový biskupský chlebíček
    Ořechový biskupský chlebíček
    Ořechový dort mojí babičky
    Ořechový dort mojí babičky
    Ořechový dort s banány
    Ořechový dort s banány
    Ořechový chléb II.
    Ořechový chléb II.
    Ořechový chlebíček
    Ořechový chlebíček
    Ořechový koláč bez mouky
    Ořechový koláč bez mouky
    • Recepty.cz
    • Ořechový dort s karamelovým krémem
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí