Zapečená kuřecí prsa se sýrem

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: dl

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 7
      ks kuřecí maso řízek (6-7 ks)
    • 2
      ks vejce rozšlehaná
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 300
      g sýr
    • 7
      plátek šunka 6-7
    • hladká mouka na obalování
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vymaštěný plech rovnoměrně rozložíme polovinu strouhaného sýra.
2
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, vejcích a poskládáme na sýr. Další vrstvu vytvoříme z plátků šunky a poslední vrstvu z druhé poloviny sýra (na šunku můžeme dát i orestované žampiony smíchané s taveným sýrem). Navrch rozetřeme vyšlehanou smetanu, vložíme do trouby a pečeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • mmonik
    mmonik |

    14. 4. 2016 09:24

    Dobrý den, můžu se zeptat, pečete to v troubě odkryté nebo zakrýváte?? Předem děkuji :-)

  • mmonik
    mmonik |

    14. 4. 2016 09:24

    Dobrý den, můžu se zeptat, pečete to v troubě odkryté nebo zakrýváte?? Předem děkuji :-)

  • Blanka
    Blanka |

    14. 3. 2016 11:24

    dneska jsem vyzkoušela a můžu všem jenom doporučit. Výborné a jednoduché <:-)

  • hana
    hana |

    11. 10. 2015 11:03

    Recept jsem vyzkoušela a je to vynikající. <:-)

  • kohoutr
    kohoutr |

    19. 10. 2013 13:23

    Velmi zajímavý recept. Jelikož chybí údaj o délce pečení, tak bych jen doplnil, že jsem maso pekl v skleněné zapékací misce, kterou jsem vymazal máslem a pekl na 180 °C cca 50 min. Sýr se vůbec nepřipekl a vše bylo výborné. Děkuji za dobrý nápad, určitě ještě někdy využiji..

  • efi
    efi |

    15. 3. 2013 17:30

    tyhle recepty miluju O:-) , jak dlouho zhruba a na kolik se to peče?

  • mates
    mates |

    15. 6. 2012 08:25

    Na jakou teplotu to pečete?

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    2. 5. 2012 11:33

    Dobrý den, známku jsem smazal - můžete oznámkovat znovu.

  • JW
    JW |

    2. 5. 2012 11:01

    Vynikající! Doporučuji..

  • Vařousové
    Vařousové |

    2. 5. 2012 10:49

    Dobrý den, tento recept jsem včera vyzkoušela a moc se mi osvědčil. Dnes jsem chtěla recept ohodnotit jedničkou, ale omylem jsem klikla 5. Proto ma teď recept mnohem horší hodnoceni. Moc se omlovám. Recept byl opravdu výborný. :-(

  • dr.jelinkova
    dr.jelinkova |

    19. 2. 2012 13:09

    výborné, i bez šlehačky

  • kirinda
    kirinda |

    1. 7. 2011 23:29

    Naprostá lahůdka, vymazala jsem dno ještě máslem a sýr se nepřipekl, šlehačku jsem našlehala tak z poloviny a nahořes spolu se sýrem vytvořila krásnou krustu. Jako přílohu jsme měli jasmínovou rýži. Přidávám do oblíbených! <3

  • Olga Nachtigalová
    Olga Nachtigalová |

    20. 1. 2010 12:50

    Chci se jen zeptat, jestli se to skutečně dává na plech, tzn. normální velký plech. Pokud ano, nejsou na velkém plechu 6-7 řízků trošku ztracené? Vypadá to jinak moc dobře

  • Olga Nachtigalová
    Olga Nachtigalová |

    20. 1. 2010 12:50

    Chci se jen zeptat, jestli se to skutečně dává na plech, tzn. normální velký plech. Pokud ano, nejsou na velkém plechu 6-7 řízků trošku ztracené? Vypadá to jinak moc dobře

  • Monika Hajkova
    Monika Hajkova |

    18. 6. 2009 14:38

    Recept je vynikající, moc nám s přítelem chutnalo. Aby se sýr nepřipekl, nalila jsem pod něj ještě trochu smetany. Skutečně výborné jídlo.

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    2. 3. 2009 16:29

    Danko, jaký Eidam je pod maso lepší? 30%, nebo 45%? (aby se moc nepřipaloval). Děkuji.

  • Stella S
    Stella S |

    1. 3. 2009 19:03

    Výborné,vřele doporučuji!! Připravovala jsem v keramické zapékací misce, kterou jsem trošku vymazala máslem, sýr se vůbec nepřipálil (i když jsem čekala opak). Jako přílohu jsem zvolila opékané brambory. Za jedna!!

  • Vendula m.
    Vendula m. |

    10. 2. 2008 12:37

    Bylo to vyyyyborne :-) kureci prsa jsem rozrizla podelne, krasne se to vse propeklo a vubec nepripalilo. Super.

  • Vendula m.
    Vendula m. |

    10. 2. 2008 12:37

    Bylo to vyyyyborne :-) kureci prsa jsem rozrizla podelne, krasne se to vse propeklo a vubec nepripalilo. Super.

  • Dana
    Dana |

    24. 1. 2008 19:05

    Právě jsem dojedla :-) chtnalo mi i když to bylo dost syté jídlo a celkem jsem se přejedla. Výborné to bylo s broskvovým kompotem :-)

  • Bronislav Macháň
    Bronislav Macháň |

    23. 12. 2007 13:23

    To jídlo nemělo chybu, sýr se ani moc nepřipekl a o to připečené jsme se skoro poprali. S hranolkama a farmářským dressingem to byla skvělá kombinace. Díky za recept

  • Anonym
    Anonym |

    12. 11. 2007 19:00

    VHODNA JE K TOMU AKO PRíLOHA NAPRíKLAD HRANOLKY , PECENE ZEMIAKY ALEBO KROKETKY.

  • mirex
    mirex |

    15. 10. 2007 16:34

    a co sa k tomu dava ako priloha??

  • Ondřej Kašík
    Ondřej Kašík |

    19. 8. 2007 12:57

    Můžu se po tom fakt utlouct)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  • danka lehocka
    danka lehocka |

    25. 9. 2006 19:37

    treba dávať pozor aký syr použijeme,neni syr ako syr!

  • Andrea Kopáčiková
    Andrea Kopáčiková |

    28. 8. 2006 10:48

    No nic moc, sýr byl připálený ještě dřív než se dopeklo maso. Už nikdy!

  • Vladka Mikeskova
    Vladka Mikeskova |

    27. 8. 2006 14:19

    Vsichni jsme si pocutnali.Maso na tento zpusob je vyborny,jako pohadka!! Dik za inspiraci. Je to dalsi recept,ktery v nasi rodine urcite zopakujeme! Doporocuji vsem.

  • danka lehocka
    danka lehocka |

    6. 10. 2005 19:56

    Ten syr sa nepripáli,ja som sa tiež obavala ked som to prvý krát robila.3lahačku len trochu vyšlaham a je to perfektné.

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    6. 10. 2005 18:17

    Nikdy jsem nedávala ušlehanou šlehačku zapéci ,ráda bych věděla co udělá

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    6. 10. 2005 10:15

    Vypadá lákavě,ale nepřipaluje se ten sýr vespod?