Zapečená králičí haše

moje hodnocení:

3,6

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Eva1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g králičí maso
    • 200
      g vepřové maso
    • 1
      ks malý celer
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      dl smetana
    • 20
      g máslo
    • pepř mletý
    • 4
      ks vejce
    • 60
      g sýr
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Opláchnuté maso vložíme do hrnce zalijeme vodou, osolíme a vaříme. Po chvilce přidáme kořenovou zeleninu a cibuli. Měkké maso obereme z kostí a spolu s celerem umeleme.
2
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme procezeným vývarem, po chvilce smetanou, rozšleháme a povaříme v hustou omáčku. Přimícháme mleté maso, pepř, sůl a za stálého míchání uvaříme hustou haši.
3
Připravenou haši rozdělíme do 4 zapékacích misek vymazaných máslem a vysypaných strouhankou, uvnitř vyhloubíme důlek a do něho vyklepneme vejce. Posypeme strouhaným sýrem a zapečeme na grilu.
4
Po vyndání sýr potřeme smetanou a podáváme s vařenými brambory a salátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • hana
    hana |

    5. 4. 2012 17:29

    vypada to zajimave, zkusim na velikonocni stul

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 3. 2011 07:33

    ...tohle je výborný recept!Já tedy nedávám ani vejce ani sýr...,zapečená králičí haše je moc dobrá i studená,možná i lepší ;-) .

Další doporučené recepty: