Zapečená jahodová zmrzlina

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Werona

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks korpus piškotový (o průměru 23 cm)
    • 2
      lžíce sherry sladký nebo pomerančová šťáva
    • 5
      ks bílek
    • 140
      g cukr krupice
    • 600
      ml zmrzlina jahodová
    • 180
      g jahody rozpůlený jahody a celé jahody na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejeme na 240°C (u plynové trouby stupeň 9). Piškotový korpus dáme do koláčové formy nebo kulaté zapékací mísy a pokapeme sladkým sherry nebo pomerančovou šťávou.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Pokračujeme ve šlehání a postupně vmícháme cukr. Hmota musí být velmi pevná a lesklá.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

3
Zmrzlinu navrstvíme na piškotový korpus a zakryjeme půlkami jahod a sněhem z bílků tak, aby k ní nemohl pronikat horký vzduch v troubě. Pečeme v předehřáté troubě 3-5 minut dozlatava. Hotový dezert ozdobíme celými jahodami a ihned podáváme.
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Jahody Korpus Sherry Zmrzlina

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: