Zapečená jablka s vanilkovým přelivem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • máslo na vymazání kokotek
    • 1
      ks vejce na potření
    • 1
      ks listové těsto
    • 100
      g zakysaná smetana
    • máta 1/2 hrsti
    • 20
      g skořicový cukr
    • 2
      ks jablka
  • Omáčka
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 200
      ml smetana 33%
    • 1
      lžička škrob
    • 200
      ml mléko polotučné
    • 3
      ks žloutky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 180 oC, kokotky vymažte máslem. Jablka nakrájejte na plátky, v míse smíchejte se zakysanou smetanou, skořicovým cukrem a mátou.
2
Listové těsto nakrájejte podle velikosti kokotek na čtverce a vložte je do nich. Naplňte jablečnou směsí a zapékejte 25 minut, mezitím potírejte rozšlehaným vejcem. V hrnci rozmíchejte žloutky s oběma cukry, smetanou, mlékem a škrobem.
3
Za stálého míchání přiveďte k varu a na mírném plameni míchejte do zhoustnutí. Přelijte jablka a ihned podávejte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: