Zapečená jablka v cideru s ostružinami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g máslo
    • 50
      g cukr
    • 70
      g hrubá mouka
    • 6
      ks suchar
    • citronová kůra
    • moučkový cukr
    • 1
      kg jablka
    • 100
      g cukr krupice
    • 700
      ml cider
    • 400
      g ostružiny
    • 200
      ml červené víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka překrojte na poloviny a zbavte jádřinců. Zalijte v hrnci cidrem a přisypte cukr. Přiveďte k varu, plamen stáhněte na minimum a za občasného promíchání duste asi 10 minut doměkka.
2
Červené ovoce stejným způsobem svařte s vínem, podle potřeby doslaďte. Z másla, cukru a mouky vypracujte drobenku. V té obalte nalámané suchary nebo tvrdé sladké pečivo. Ostružiny naskládejte do formy, na ně urovnejte jablka, rozložte suchary a nasypte zbytek drobenky.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: