Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • zmrzlina 4 kopečky ořechové zmrzliny
    • 150
      g hladká mouka
    • 200
      ml pivo tmavého karamelového piva
    • 2
      vejce žloutky a bílky zvlášť
    • 60
      g cukr
    • 1
      špetka skořice
    • citronová kůra
    • 200
      g lesní ovoce
    • 5
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 400
      ml olej
    • máta
    • med

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze zmrzliny vytvarujte čtyři kuličky. Vložte do mrazáku, až budou hodně zmrzlé.
2
Z mouky, piva, žloutků, poloviny množství cukru, skořice a citronové kůry vypracujte hustší těstíčko. Bílky vyšlehejte do husté pěny a lehce vmíchejte do těsta.
3
Několik kousků lesního ovoce nechte stranou na ozdobu.
4
Zbytek smíchejte se zbylým cukrem a trochou vody, krátce povařte a nakonec zahusťte v troše vody rozmíchaným solamylem.
5
V tomto těstíčku obalte kuličky zmrzliny a zprudka smažte ve vyšší vrstvě hodně rozpáleného oleje. Vyjměte a přebytečný tuk nechte odsát na kuchyňských papírových utěrkách.
6
Připravenou zmrzlinu podávejte ozdobenou lesním ovocem a ovocnou omáčkou, zastříkněte rozpuštěným medem a ozdobte lístky máty.
7
*Recept pro vás připravil úspěšný kuchař Jaroslav Sapík*

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: