Ořechové bochánky - cukroví

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • cca na necelé 3 plechy
    • 240
      g hladká mouka
    • 100
      g mleté vlašské ořechy
    • 50
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 160
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
  • Dále:
    • moučkový cukr na obalení
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hladkou mouku smícháme v míse s moučkovým a vanilkovým cukrem, mletými ořechy, které jsme před mletím nasucho opražili v troubě nebo na pánvi a nechali vychladnout.

RADA: VIDEO, jak na linecké, které se nelepí a nepraská

2
Přidáme změklé máslo se žloutkem a vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc ve fólii v chladnu proležet.
3
Proleželé těsto opět dobře propracujeme a tvoříme z něj malé kuličky o velikosti cca 1,3 - 1,5 cm, které klademe na plech, vyložený pečícím papírem nebo fólií, nepříliš natěsno, při pečení trošku nabudou do podoby maličkých bochánků.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak upéct ty nejlepší měkké medové perníčky

4
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů, cca 10 minut, dorůžova. Ještě teplé bochánky sypeme z plechu do moučkového cukru s vanilkou, kde je obalujeme, ukládáme do krabičky a po úplném zchladnutí zaklopíme a uskladníme. Odebíráme dle chuti.
5
Z této dávky je cca 2,5 plechu bochánků.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: