• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Ořechové kornoutky
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové kornoutky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové kornoutky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g ořechy mleté
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce hnědý rum
  • Krém
    • 100
      g máslo
    • 50
      g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Vše zpracujeme do těsta, pokud se lepí, přidáme cukr. Po kouskách vyválíme (podsypáváme cukrem) pruhy a vykrajujeme čtverečky o hraně asi 6-7 cm. Tyto čtverečky stočíme do kornoutků a dáme sušit - nikoliv do trouby, nejlépe na formičky špiček, které jsme si zhotovili z tvrdého papíru, nebo je obtočíme na menší kovové trubičky jako šátečky. Za několik hodin, nebo druhý den musíme kornoutkem nebo trubičkou pohnout, abychom zjistili, že se těsto nepřilepilo na formičku.
2
Asi za 2 dny jsou suché, pak našleháme máslo s mírně povolenou čokoládou (nesmí být horká a téct) do krému a hned do každého kornoutku vstříkneme ozdobně pusinku. Potom konce (asi 2 cm) špiček (nebo okrajů) máčíme v čokoládě a vše necháme zaschnout a ztuhnout.
3
Podáváme složené na talířku do pyramidy.
4
Je to velmi jednoduché, a nejlépe to vypadá ve tvaru kornoutků. Já sama si kdysi jako formičky nakoupila 50 špiček na zdobení dortů, což bohužel při dnešní ceně á 20 Kč/ks je nesmysl. Možná by šlo ty kornoutky "vycpat" něčím jiným, co by se nepřilepilo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrové kornoutky

Sýrové kornoutky

Šunkové kornoutky s houbami alias Zaječí ouška

Šunkové kornoutky s houbami alias…

Jednoduché piškotové kornoutky

Jednoduché piškotové kornoutky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 6. 11. 2015 14:24

    ze stejného těsta dělám vosí hnízda...takže prostě udělám kuličku obalím v moučkovém cukru, nacpu do formičky, koncem vařečky udělám díru a vyklepnu. Pak postavím jako vojáky do řady a nechám zaschout...nic se nebortí, akorát je to asi menší než kornoutky...

  • Niiikolll | 6. 11. 2015 14:15

    ořechy lískové ? či mohu použít i vlašské ??? není to pak hodně hořké ? děkuji ;-)

  • Monika | 13. 3. 2011 11:14

    Výbornééé :-)

  • Lucie | 13. 3. 2011 11:11

    Jsou opravdu výborné. :-)

  • Lucie Venditti | 26. 11. 2010 21:51

    Jsou opravdu vyborne, nadelala jsem si je pred 3mi tydny a dnes plnila. Vypadaji nadherne a chutnaji skvele. Davam 1 s ***

  • Anonym | 16. 2. 2008 13:05

    Běžně si dělám kornoutky i 14 dní dopředu a když je potřebuji, tak je plním. Nejsou tvrdé, ani měkké, jsou to v podstatě ořechy s cukrem, které usušíte, je to trochu jako oplatka, když do toho kousnete, tak to křupne. Zkoušela jsem je plnit i jiným krémem, ale tenhle je nejlepší. Když nemáte formičky, je hezké ty čtverečky obtáčet jako šátečky na trubičky a krém stříknout z obou stran.

  • Helena | 15. 2. 2008 21:31

    Danko,díky za radu.U těch vložených receptů jsem si toho ani nevšimla.Kopírovat jsem začala.Zdravím

  • Danka Snášelová | 15. 2. 2008 21:14

    Heleno, když si recept uložíte mezi oblíbené (žlutá ikonka vpravo - v horní částí receptu), tak se Vám recept uloží i s komentáří. Všechny i ty nejnovější komentáře se u daného receptu (který je uložený celou dobu v oblíbených) automaticky ukládají.Když nějaký recept i s komentáři chci někomu poslat meilem, tak ho překopíruji Ctrl+C a Ctrl+V do Wordu a odšlu meilem jako přílohu.

  • Marie | 15. 2. 2008 12:23

    Kornoutky vypadají krásně. Zajímalo by mě, jak dlouho vydrží? Můžu si je nadělat a plnit až za týden?

  • Helena | 14. 2. 2008 23:32

    Tak se už po x-té přesvědčuji,jak je dobré číst komentáře.Tak skvělý recept a já ho přehlédla!Ještě je škoda,že se nedá recept uložit nebo poslat i s těmi komentáři.

  • Iva M | 14. 2. 2008 22:19

    Mám prosím dotaz - ve finále jsou kornoutky měkké. Nebo je to cukroví tvrdší a je lepší dělat předem.

  • Vladěna Štolbová | 14. 2. 2008 16:25

    Tyhle kornoutky u nás bývají hvězdou všech oslav.

  • Hela - | 6. 1. 2008 12:31

    Tak jsem letos vyzkoušela, čím nahradit formičky na kornoutky. Těsto nakrájené na čtverečky obtočíme na kovovou špičku zdobičky na krém , sundáme (v receptu se na ní suší) a vycpeme kouskem zmuchlaného nastříhaného igelitového sáčku nebo folie. Jde jen o to, dokud těsto nevyschne, aby se tvar nezdeformoval a kornoutek zůstal "otevřený" ke zdobení. Dávám sušit nahoru na skříň.

  • Hela - | 19. 9. 2007 16:05

    Polemiku z "čeho formičky na kornoutky" už jsme začali řešit u receptu Šlehačkové koule-recept na zabití. Určitě by nápad s potravinářskou folií byl dobrý, ale myslím, že pracný. Napadlo mě také nastříhat si čtverečky ze silnějších kancelářských desek a sepnout sešívačkou. Ale nevím,jestli by se těsto na to nelepilo a určitě by to přes tu sponu drhlo. Možná, kdyby se s tím ve fázi sušení vícekrát na formičce pootočilo, že by se to nepřilepilo. Musím to vyzkoušet.

  • Kateřina Dvořáková | 19. 9. 2007 14:54

    Napadlo mě, co tak ty papírové kornoutky "zabalit" do potravinářské folie??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Vánoce Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Ořechy Vejce
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Kakaový koláč s tvarohem

Kakaový koláč s tvarohem

Utopenci IV.

Utopenci IV.

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Doporučujeme

15 minut
Zelená omeleta s hráškem

Zelená omeleta s hráškem

40 minut
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami

Koláč s bazalkovým krémem a jahodami

180 minut
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky

Vepřová pečeně na kysaném zelí s…

20 minut
Máslové koláčky s crème fraîche a jahodami

Máslové koláčky s crème fraîche a…

55 minut
Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami

Bramborový chléb s jogurtem a…

60 minut
Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

45 minut
Vegetariánský burger z tofu

Vegetariánský burger z tofu

30 minut
Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

10 minut
Melounový nanuk

Melounový nanuk

Bazar
Mycí prostředek na nádobí z mýdlového ořechu 500ml Mycí prostředek na nádobí z mýdlového ořechu 500ml Více info
Meze 99 Classics, ořech/zlatá - rozbaleno Meze 99 Classics, ořech/zlatá - rozbaleno Více info
Mlýnek na sýr, čokoládu, ořechy, strouhanku Mlýnek na sýr, čokoládu, ořechy, strouhanku Více info
Měním za jakékoliv ořechy /oříšky Měním za jakékoliv ořechy /oříšky Více info

Poslední sledované recepty

117
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
60
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
55
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…
48
Tvarohové knedlíky s jahodami
Tvarohové knedlíky s…
45
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Domácí želé bonbony: Sladká a zdravá dobrota, kterou budou děti milovat
Domácí želé bonbony: Sladká a zdravá dobrota,…
Zavzpomínejte na princeznu Dianu: Upečte si její milovaný chlebový pudink nebo plněné lilky
Zavzpomínejte na princeznu Dianu: Upečte si její…
Melounová dieta: Zázrak, nebo nebezpečný útok na naše zdraví?
Melounová dieta: Zázrak, nebo nebezpečný útok na…
10 skvělých způsobů, jak si užít letní třešně. Zkuste je nasladko, ale i k masu!
10 skvělých způsobů, jak si užít letní třešně.…
Kuřecí kapsa: A kuře máte v kapse
Kuřecí kapsa: A kuře máte v kapse
AHA.cz Nový vztah prospívá Žilkové: Slova chvály neberou konce

Nový vztah prospívá Žilkové: Slova chvály neberou konce

Mimibazar Domácí lipový sirup zastudena: Recept na voňavou dobrotu proti kašli a nachlazení

Domácí lipový sirup zastudena: Recept na voňavou dobrotu proti kašli a nachlazení

Dáma.cz Velký horoskop na červenec: Koho čeká báječné léto a komu se bude dařit?

Velký horoskop na červenec: Koho čeká báječné léto a komu se bude dařit?

Blesk pro ženy Jak vypadají herci z Pojišťovny štěstí? Takhle se změnili po 18 letech!

Jak vypadají herci z Pojišťovny štěstí? Takhle se změnili po 18 letech!

Ženy.cz Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Blesk.cz Zpěvačka Taylor Swiftová se zasnoubila: Všichni museli přísahat!

Zpěvačka Taylor Swiftová se zasnoubila: Všichni museli přísahat!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Babiččina jahodová bublanina. Připravte si vláčný moučník podle tradičního receptu

Babiččina jahodová bublanina. Připravte si vláčný moučník podle tradičního receptu

Blesk Horoskopy Novoluní: Jak využít energii Měsíce ve svůj prospěch. Co je vhodné dělat?

Novoluní: Jak využít energii Měsíce ve svůj prospěch. Co je vhodné dělat?

Abecedazahrady Výrazný solitér i součást kompozice. Vyberte si ten pravý jehličnan do zahrady

Výrazný solitér i součást kompozice. Vyberte si ten pravý jehličnan do zahrady

Další doporučené recepty:

Ořechové banánky
Ořechové banánky
Ořechové bochánky - cukroví
Ořechové bochánky - cukroví
Ořechové fit muffiny
Ořechové fit muffiny
Ořechové kostky - miniřezy
Ořechové kostky - miniřezy
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové krachle
Ořechové krachle
  • Recepty.cz
  • Ořechové kornoutky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí