Šunkové kornoutky s houbami alias Zaječí ouška

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g čerstvé houby (hříbky, žampiony...)
    • 100
      g uzená slanina
    • 50
      g máslo
    • 150
      g šunka - plátky, cca
    • 1
      ks cibule
    • sýr dle chuti
    • pepř mletý
    • mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slaninu pokrájenou na kostičky rozpečeme, přidáme pokrájenou cibuli, osmahneme jí dorůžova. Pak přidáme na plátky pokrájené očištěné houby, osolíme, opepříme, přidáme papriku (0,5 - 1 lžička) a podusíme doměkka. Hotovou houbovou směs necháme trochu prochladnout a pak naplníme do šunkových kornoutů. Kornouty skládáme do máslem vymazaného pekáčku, zasypeme sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby. Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana Hodonínská
    Jana Hodonínská |

    5. 5. 2017 17:10

    Snadné a chutné.

  • Joane
    Joane |

    3. 2. 2016 21:46

    Skvele :-* :-* :-P :-) :-)) <3 <:-)

  • Eva Černá
    Eva Černá |

    2. 8. 2014 13:32

    Výborný oběd, děkuji.

  • Iva
    Iva |

    26. 8. 2013 08:28

    Mnohokrát děkuji za výborný houbový recept. V sobotu jsme našli košík hub a tak jsem hledala recept, něco dobré a nové, aby jsme nejedli zas praženici nebo omáčku.

  • kočička
    kočička |

    11. 12. 2012 08:21

    díky za mňam recept :-P

  • Vlčková A.
    Vlčková A. |

    23. 9. 2012 18:15

    Jednoduchý a dobrý recept :-)) , děkuji.

  • bubo
    bubo |

    5. 4. 2012 17:23

    misto papriky ktera nebyla sem dal cesnek a dobry

  • Blanka
    Blanka |

    13. 12. 2011 11:40

    výborné a jako přílohu jsem dala maxické brambory

  • Honza Bonda
    Honza Bonda |

    14. 11. 2011 12:23

    dal jsem čerstvý žampiony a bylo to very good a taky docela rychlý :-P 8-)

  • Žáčková
    Žáčková |

    5. 11. 2011 20:01

    V troubě zapékám asi jen 13 minut, je to vděčné jídlo a k houbám přidávám i ledacos z lednice. Nevím zda zná autor recept z receptáře, já se k němu dostala při čekání na zpožděný vlak od jedné starší paní před pár lety.

  • Marcela
    Marcela |

    3. 11. 2011 11:04

    Slušnost je uvést zdroj. Recept je opsaný z receptáře! :-$