Šunkové maki rolky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g sushi rýže
    • 3
      lžíce rýžový ocet
    • 1
      lžička cukr krupice
    • avokádo polovina
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 4
      plátek dušená šunka
    • 3
      lžíce sezamová semínka
    • 100
      ml sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži proplachujte pod studenou vodou, až poteče úplně čistá. Nasypte do hrnce, zalijte 300 ml vody a přiveďte k varu. Vařte při nižší teplotě, dokud se voda nevsákne. Mimo plotnu promíchejte a nechte 10 minut dojít. Ocet zahřejte a rozpusťte v něm cukr. Nechte vychladnout a vmíchejte do rýže. Avokádo podlouhle nakrájejte na hranolky a zakápněte citronovou šťávou, 2 plátky šunky položte na bambusovou podložku (nebo dvojitý alobal) tak, aby se lehce překrývaly. Ruce namočte ve vodě a asi 1 rýže rozprostřete na šunku, nechte prázdné 1cm okraje. Doprostřed poklaďte polovinu připraveného avokáda. Zarolujte a nechte asi 30 minut odležet v ledničce. Sezamová semínka lehce opražte na pánvi. Sushi rolky rozbalte a nakrájejte na 10 kousků. Řezem vždy lehce namočte do sezamu. Podávejte se sójovou omáčkou. Náš TIP: Uvařte 100 g rýže a na pečicím papíru z ní udělejte 10 hromádek. 2 plátky šunky nakrájejte na 10 čtverečků, potřete je cream cheese a přilepte na rýži. Ovažte pažitkou a nechte 30 minut chladit.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: