Pečené kuře s bylinkami, česnekem a citronem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 95 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře
    • 3
      ks citron
    • 1
      svazek petrželka
    • 1
      svazek tymián
    • 1
      svazek rozmarýn
    • 3
      ks česnek
    • 200
      g máslo
    • 2
      ks červená cibule
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře omyjte a důkladně osušte. Nastrouhejte kůru z jednoho citronu, nasekejte petrželku, polovinu tymiánu a rozmarýnu, rozdrťte dva stroužky česneku a vše důkladně promíchejte se změklým máslem. Bylinkové máslo ještě dochuťte solí a pepřem.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

2
Uvolněte kůži na prsou, zádech i stehnech, opatrně pod ni zasuňte dlaň, aby vznikly „kapsy“ a naplňte je ochuceným máslem. Zbytkem pomažte kuře a vytřete břišní dutinu, vložte do ní ještě hrst bylinek a klínky citronu.

RADA: Jak naporcovat kuře? Koukněte na video!

3
Kuře dejte do pekáče prsíčky dolů. Obložte ho zbylými bylinkami a pokrájenými citrony. Palice česneku rozkrojte napůl, přidejte je do pekáče spolu s cibulemi pokrájenými na klínky a zakápněte olivovým olejem.
4
Pekáč dejte do trouby předehřáté na 200 °C, kuře pečte 30 minut, poté ho otočte a dopečte ještě alespoň 45 minut. Podle potřeby podlijte trochou vody a přelévejte výpekem. Podávejte s bagetou, namáčejte ji do výpeku a pečeného česneku.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: