Pečené kuře s bramborovo-zelným salátem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře - naporcované na menší díly
    • sůl
    • 3
      ks rozšlehané vejce 2 -
    • hladká mouka na obalení
    • strouhanka na obalení
    • olej
    • koření na kuře - můžeme použít místo soli, není nutné
  • Bramborovo-zelný salát
    • 1
      kg vařené brambory ve slupce
    • 600
      g kysané zelí - okapané (neproplachovat!)
    • 2
      ks cibule
    • 5
      lžíce rostlinný olej 4 -
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vařené vychladlé brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a drobně pokrájíme. Zelí necháme okapat a pokrájíme na menší kousky. Vše dáme do mísy, pokapeme olejem, osolíme a opepříme dle chuti a dáme do chladna proležet.
2
Kuře naporcujeme, osolíme nebo dle vlastní chuti ještě okořeníme a klasicky obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Obalené kuřecí díly klademe na vymaštěný plech, každou porci pak trochu pokapeme olejem a dáme péct do předehřáté trouby dozlatova. Během pečení díly alespoň jednou obrátíme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petra Hajná
    Petra Hajná |

    2. 11. 2015 13:46

    Skvělá kombinace <:-) díky moc!

  • Sára
    Sára |

    19. 9. 2014 14:58

    Kuře bylo naprosto super, maso nebylo vůbec vysušené a chutnalo nám víc než pečené normálně, protože to tak děláme pořád a takhle jsme to měli poprvé. Salát hodnotím také velmi kladně, chutnal nám a navíc je i zdraví dík kyselému zelí. Děkuji za recept, vlastně dva v jenom.

  • Katka
    Katka |

    17. 6. 2013 13:36

    Salát je výborný, osvěží i nasytí a maso nejím.

  • Linda Barvínková
    Linda Barvínková |

    23. 2. 2013 13:37

    Salát jsem nám udělala s řízkem, protože mám jen dvouplotýnkáč a byl to výborné. :-)