Pečené kuřecí paličky

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 9
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: ivculastoki

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks kuřecí maso paličky
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Každou z kuřecích paliček třikrát příčně nakrojíme. Smícháme sojovku, med, olivový olej a hořčici. Ve směsi důkladně obalíme kuřecí paličky a necháme půlhodiny marinovat při pokojové teplotě nebo přes noc v lednici.
2
Troubu zahřejeme na 200 °C, horkovzdušnou na 180°C. Maso dáme na pekáček vyložený pečícím papírem a pečeme 35 minut, občas obrátíme. Paličky by měly být měkké a marináda lesklá.
3
Jako příloha se hodí br. kaše, opečené či štouchané brambory s cibulkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mercator
    Mercator |

    1. 5. 2017 17:53

    Amerika ve spreji - recept supr, pečeno v zapejkací misce, sosíku jsem udělal dvojnásobek - věděl jsem, že bude peckovej - a taky byl.

  • Kuchař-lingvista
    Kuchař-lingvista |

    27. 8. 2012 11:25

    Nadpis je jazykově absurdní a nedává smysl. Nejde o žádný "Postup přípravy receptu", ale o "Postup přípravy paliček". "Postup přípravy" je synonymum (český překlad) slova "recept". Váš nadpis tedy ve skutečnosti znamená "Postup přípravy postupu přípravy". Čili návod jak mám postupovat, když chci vytvořit recept. Jenže já nechci psát recept. Já mám rozmrzlé paličky a hlad. Na psaní kašlu, chci vařit. :-)

  • martinasp
    martinasp |

    22. 3. 2011 20:50

    Recept me velice zklamal. Priste pripravim palicky urcite jinak.

  • MatějP
    MatějP |

    14. 10. 2010 17:48

    Bilo to fakt Good

  • Martina Svobodová
    Martina Svobodová |

    21. 2. 2010 12:11

    Moc dobré, olivový olej jsem nahradila drcenými olivami (naloženými v oleji), celou marinádu jsem pak rozmixovala a chutnalo to skvěle. Dali jsme si jako přílohu ryži. Šťavu jsem získala ze stehýnek, pekla jsem na pečícím papíře, ale v malé zapékací misce, takže se šťáva "nevypařila".