Bylinkovo-okurkový nápoj

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks okurka salátová
    • 500
      ml voda
    • 2
      ks citron dle chuti, 1 -
    • máta
    • meduňka
    • led
    • med nebo třtinový cukr dle chuti
    • sodovka nebo minerálka...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Okurky oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přilijeme půllitr studené vody a necháme půl hodiny louhovat. Pak okurku přecedíme a vymačkáme přes cedník nebo plátno do větší nádoby (džbán, lahev...), přidáme snítku meduňky nebo máty (můžeme obojí) dle chuti, kterou trochu v prstech pomačkáme, aby se z listů uvolnilo aroma. Přidáme šťávu z citronu a pár plátků z dobře očištěného (kartáčkem) citronu. Osladíme dle chuti medem či třtinovým cukrem a dolijeme vodou, sodovkou, minerálkou dle potřeby (cca 1 - 1,5 litru). Necháme v chladnu odležet a vychladit. Před podáváním můžeme do sklenice přidat i led.

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    3. 8. 2016 16:23

    Výborná a osvěžující.Děkuji za nápad.Chutná i holkám a za to jsem moc vděčná,protože šťávy a limonády jim na zdraví nic nepřidají.