Špecle s houbovou smaženicí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na jemně pokrájeném špeku nebo na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájené houby, nasekaný česnek a za občasného promíchání vše podusíme pod poklicí do vydušení přebytečné tekutiny. Ochutit houby můžeme například i majoránkou či tymiánem. Pak osolíme, opepříme a zalijeme osolenými rozšlehanými vejci, která necháme za stálého míchání v dušených houbách srazit. Špecle uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak je scedíme, vrátíme do hrnce, přidáme smaženici, promícháme, případně ještě dochutíme solí a pepřem (česnekem).
2
Podáváme se zeleninovým salátem nebo kompotem...
3
Pokud chceme pokrm bezmasý, špek vynecháme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Miruš
    Miruš |

    9. 11. 2016 12:14

    Výborný :-* dělala jsem je jako včerejší pozdní oběd a nacpali jsme se tolik, že ani večeřet nikdo už nechtěl.

Abecední seznam: