Rozmarýnové hovězí na špeku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 150 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí maso dle chuti: roštěná, špička, péro...
    • 180
      g uzený špek cca
    • 2
      ks cibule velké
    • 2
      snítka rozmarýn
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • vývar dle potřeby
    • jíška nebo hladká mouka s vodou

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špek s cibulí pokrájíme na kostičky a dáme společně osmažit dosklovata. Hovězí maso osolíme, opepříme a vložíme osmažit ze všech stran ke špekové cibuli. Nakonec přidáme rozvonět i nasekaný česnek s rozmarýnem.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Maso zalijeme zhruba 400 ml vývaru, zaklopíme a dusíme doměkka. Doba dušení záleží na použitém druhu masa. Pokud nemáme tolik času, můžeme použít tlakový hrnec nebo maso pokrájet na plátky či kostky.
3
Měkké maso vyndáme a necháme chvilku odpočinout, pak pokrájíme na plátky. Vývar dolijeme o potřebného množství, vyndáme větvičky z rozmarýnu (měkké lístky v omáčce nevadí) a zahustíme jíškou nebo záklechtkou na omáčku, kterou ještě dle chuti osolíme a opepříme, je-li třeba.

RADA: Jak udělat jíšku?

4
Podáváme s rýží, knedlíky, noky, těstovinami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: