Jarpag dolma - masem plněné vinné listy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: sahrazad

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g skopové maso nebo hovězí maso
    • 30
      g rýže
    • 40
      g vinné listy
    • 1
      ks cibule
    • koriandr zelená nať
    • kopr
    • 10
      g máslo přepuštěné
    • sůl
    • pepř mletý
    • skořice
    • máta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Skopové nebo hovězí maso umeleme spolu s cibulí. Do směsi přidáme ryži, nasekanou nať (koriandru, kopru a máty), sůl, pepř, špetku skořice, někdy loupány hrách předem močený ve studena vodu.
2
Čerstvé listy révy spaříme horkou vodou a nakládané listy vaříme do poloměkka.
3
Směs masa a přísad důkladně promícháme a masovou naplň po 25 g zabalíme do listu révy.
4
Dolmy naskládáme do kastrolu se silným dnem. Zalijeme do poloviny vodou a hodinu dusíme do měkka. K hotovému pokrmu podáváme omáčku zhotovenou z bílého jogurtu, trošky vody, soli a česneku a čerstvý chléb.

Komentáře k receptu

  • blackberry
    blackberry |

    16. 1. 2014 17:30

    Hmmm a kde seženu v lednu ty vinné listy?

  • Tereza T
    Tereza T |

    15. 9. 2011 13:28

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    15. 9. 2011 10:51

    Máta g a chybí mi zařazení do skopového masa. Receptů tady na skopové maso je celkem dost jen nejsou přiřazeny, to je škoda.