• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Valentýn
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Skopové

Recepty ze skopového – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty ze skopového – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Ovčí maso je známé vysokým obsahem draslíku, sodíku a železa. Maso je spíše tužší, což způsobuje skopový lůj, který po zahřátí rychle tuhne. Pokrmy by se tedy měly servírovat ihned.

Skopové maso se dělí na zadní, které zahrnuje kýtu a hřbet a na přední, na kterém najdeme plec, krk, pupek, hrudí a kližku. Někdo nemá tento druh masa rád pro typickou vůni. Ta se dá ale potlačit kořením. Maso se většinou peče nebo dusí, dochucuje se a ovoní česnekem, paprikou nebo majoránkou.

Maso mladých ovcí do dvanácti týdnů patří mezi maso jehněčí. Je mnohem zdravější a méně tučné.

200 minut
Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Toto jídlo je časově náročné, ale velice chutné. Dejte si pozor, abyste měli vše dodělané najednou. Carvery od slova "carve" - porcovat maso. Maso si... více o Anglická pečeně (Carvery)

Polévka ze skopového masa

Polévka ze skopového masa

Nakrájíme si nadrobno cibuli a osmahneme na sádle při mírném ohni. Přidáme na kostky nakrájené maso, mletou papriku, bobkový list, kmín a krátce... více o Polévka ze skopového masa

30 minut
Čevabčiči na chorvatský způsob

Čevabčiči na chorvatský způsob

Dejte všechny přísady do velkého mísy a hnětete dobře maso a koření dohromady. Dejte chladit na 2 hodiny do ledničky a pak vyjměte a promíchejte dobře... více o Čevabčiči na chorvatský způsob

Skopový pilav

Skopový pilav

Rýži dvakrát propereme ve studené vodě a necháme 8 hodin namočit. Nasypeme do hrnce koření, přidáme scezenou rýži a zalijeme vodou cca 2 cm přes... více o Skopový pilav

60 minut
Jarpag dolma - masem plněné vinné listy

Jarpag dolma - masem plněné vinné…

Skopové nebo hovězí maso umeleme spolu s cibulí. Do směsi přidáme ryži, nasekanou nať (koriandru, kopru a máty), sůl, pepř, špetku skořice, někdy... více o Jarpag dolma - masem plněné vinné listy

Skopový guláš

Skopový guláš

Skopové nekrájíme na kostičky dáme do hrnce a přehoupneme ho ve 3 vodách jako držďky, tím se zbavíme zbytků loje, co nešel vykrájet a maso není tolik... více o Skopový guláš

30 minut
Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Játra namočíme přes noc v mléce nebo podmáslí. Druhý den otřeme do sucha. Do rozpáleného sádla přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek, oregáno,... více o Husí játra jako předkrm

Skopové na víně s rozmarýnem

Skopové na víně s rozmarýnem

Kýtu pečlivě očistíme od tučných částí. Slaninu si nakrájíme na klínky, každý lehce obalíme v mletém rozmarýnu. Maso prošpikujeme takto připravenou... více o Skopové na víně s rozmarýnem

Skopová bačovská pečeně

Skopová bačovská pečeně

Maso opereme, odblaníme a odstraníme z něj lůj. Pak je potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Opečeme ve velkém kastrolu na rozehřátém sádle,... více o Skopová bačovská pečeně

Srbský guláš

Srbský guláš

Postup přípravy: Maso nakrájíme na kostky, osolíme. Kostičky cibule osmahneme dozlatova, přisypeme papriku, ihned ji zalijeme octem, za stálého... více o Srbský guláš

45 minut
Skopové maso kung-pao

Skopové maso kung-pao

Maso pokrájíme na plátky silné asi 1 cm a každý plátek naklepeme tak, aby byl co nejtenčí a potom ho ostrým nožem nakrájíme na nudličky. Plátky masa... více o Skopové maso kung-pao

Skopová šórba

Skopová šórba

Fazole přes noc namočíme. Druhý den je dolijeme vodou a vaříme do poloměkka. Přidáme na kousky pokrájené skopové maso, osolíme a vaříme. Asi 15 minut... více o Skopová šórba

Další podobné recepty

200 minut
Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Toto jídlo je časově náročné, ale velice chutné. Dejte si pozor, abyste měli vše dodělané najednou. Carvery od slova "carve" - porcovat maso. Maso si... více o Anglická pečeně (Carvery)

60 minut
Jarpag dolma - masem plněné vinné listy

Jarpag dolma - masem plněné vinné…

Skopové nebo hovězí maso umeleme spolu s cibulí. Do směsi přidáme ryži, nasekanou nať (koriandru, kopru a máty), sůl, pepř, špetku skořice, někdy... více o Jarpag dolma - masem plněné vinné listy

30 minut
Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Játra namočíme přes noc v mléce nebo podmáslí. Druhý den otřeme do sucha. Do rozpáleného sádla přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek, oregáno,... více o Husí játra jako předkrm

Skopová bačovská pečeně

Skopová bačovská pečeně

Maso opereme, odblaníme a odstraníme z něj lůj. Pak je potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Opečeme ve velkém kastrolu na rozehřátém sádle,... více o Skopová bačovská pečeně

Srbský guláš

Srbský guláš

Postup přípravy: Maso nakrájíme na kostky, osolíme. Kostičky cibule osmahneme dozlatova, přisypeme papriku, ihned ji zalijeme octem, za stálého... více o Srbský guláš

45 minut
Skopové maso kung-pao

Skopové maso kung-pao

Maso pokrájíme na plátky silné asi 1 cm a každý plátek naklepeme tak, aby byl co nejtenčí a potom ho ostrým nožem nakrájíme na nudličky. Plátky masa... více o Skopové maso kung-pao

Doporučujeme

30 minut
Losos s restovanou zeleninou

Losos s restovanou zeleninou

35 minut
Čočková polévka se slaninou

Čočková polévka se slaninou

45 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Poslední sledované recepty

232
Halušky se špenátem
Halušky se špenátem
83
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
61
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Jablkový krémeš
Jablkový krémeš

Zajímavé články

Londýnská restaurace se nestydí. Na jídelním lístku nabízí předehru i vyvrcholení!
Londýnská restaurace se nestydí. Na jídelním…
Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
Sladká zima: Na hubnutí je ještě čas, dopřejte si vydatný oběd na cukrové vlně
Sladká zima: Na hubnutí je ještě čas, dopřejte si…
Jak vyrobit máslo: Stačí vám jen smetana a trocha trpělivosti
Jak vyrobit máslo: Stačí vám jen smetana a trocha…
Plíseň – co je ještě k jídlu a co byste měli raději ihned vyhodit?
Plíseň – co je ještě k jídlu a co byste měli…
AHA.cz Rána do vazu Vignerové! Šťastná novinka Nesvačilové a Kolečka

Rána do vazu Vignerové! Šťastná novinka Nesvačilové a Kolečka

Mimibazar To musíte vidět: 50 rodinných fotek, na kterých lidé vtipně parodují okamžiky zachycené v dětství

To musíte vidět: 50 rodinných fotek, na kterých lidé vtipně parodují okamžiky zachycené v dětství

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Tereza Ramba prozradila detaily ze zákulisí seriálu Docent. Kdo se nejvíc hádal a co už nemůže kvůli natáčení ani cítit?

Tereza Ramba prozradila detaily ze zákulisí seriálu Docent. Kdo se nejvíc hádal a co už nemůže kvůli natáčení ani cítit?

Ženy.cz Trendy z haute couture 2023: Zlatá horečka, sexy mini i návrat korzetových střihů

Trendy z haute couture 2023: Zlatá horečka, sexy mini i návrat korzetových střihů

Blesk.cz Naďa Urbánková (83) v nemocnici: Akutní převoz do Prahy!

Naďa Urbánková (83) v nemocnici: Akutní převoz do Prahy!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Jak poznáte angínu. A pomůžou vždy antibiotika?

Mami, bolí mě v krku! Jak poznáte angínu. A pomůžou vždy antibiotika?

Blesk Horoskopy Která znamení mají sklon žít v milostném trojúhelníku a proč? Na tahle si dejte pozor!

Která znamení mají sklon žít v milostném trojúhelníku a proč? Na tahle si dejte pozor!

Abecedazahrady Toaletní stolek by měla mít každá žena: 28 DIY nápadů, jak vytvořit originální kousek!

Toaletní stolek by měla mít každá žena: 28 DIY nápadů, jak vytvořit originální kousek!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Skopové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí