Skopové na víně s rozmarýnem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Marie H.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • česnek
    • slanina
    • olivový olej
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks skopové maso kýta
    • rozmarýn mletý
    • červené víno větvička

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kýtu pečlivě očistíme od tučných částí. Slaninu si nakrájíme na klínky, každý lehce obalíme v mletém rozmarýnu. Maso prošpikujeme takto připravenou slaninou a ke každému klínku přidáme půlku podélně rozkrojeného stroužku česneku. Povrch kýty osolíme, opepříme, poprášíme rozmarýnem a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Podlijeme vínem, přidáme 4 stroužky česneku, čerstvý rozmarýn. Pečeme přikryté, ke konci odklopíme. Šťávu zjemníme čerstvým máslem.
2
Jako příloha jsou dobré bramborové knedlíky a zelené fazolky.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • tass
    tass |

    22. 10. 2010 10:19

    A to maso nenakládáte předem? Třeba do mléka nebo jogurtu nebo do láku?

  • Blanka Habartová
    Blanka Habartová |

    7. 11. 2009 15:05

    Dnes jsem tento recept vyzkoušela. Moc dobré to bylo. S manželem jsme si velice pochutnali.

  • jitka horakova
    jitka horakova |

    18. 5. 2009 15:16

    Dekuji moc za recept, delala jsem skopove poprve a bylo vyborne (ani jsem to necekala :-).Davam mezi oblibene.

  • Ivana
    Ivana |

    26. 3. 2008 14:57

    Dobrý den,nedá mi to a píšu ještě jednou. Všem moc chutnalo. I naše skoro tříleté holky baštily.. rozmarýn nádherně stáhnul tu výraznou chuť skopového. Takže vřele doporučuji vyzkoušet i těm kterým skopové moc "nevoní" . Pekla jsem skopové prvně sama a naše mami- jinak výborná kuchařka- chválila a prosila o recept . Příští velikonoce upeču znova. Děkuji za recept.

  • Marie H.
    Marie H. |

    25. 3. 2008 09:51

    Ivanko, jsem ráda, že chutnalo. Taky jsem na Velikonoce pekla.Skopové a jehněčí je u nás v rodině moc oblíbené.

  • Ivana
    Ivana |

    23. 3. 2008 11:07

    právě dopékám a chutná to výborně.. musím pochválit a kdybych byla registrovaná tak rozhodně hodnotím za 1* .