• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Anglická pečeně (Carvery)
    Napište svůj komentář k receptu

    Anglická pečeně (Carvery)

    autor: TheKacabi
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: 200 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Anglická pečeně (Carvery)
    Anglická pečeně (Carvery)
    Anglická pečeně (Carvery)
    Anglická pečeně (Carvery)
    Anglická pečeně (Carvery)
    Anglická pečeně (Carvery)
    Anglická pečeně (Carvery)
    Anglická pečeně (Carvery)
    Anglická pečeně (Carvery)
    7fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    6 porce
      • 1
        ks maso vcelku - hovězí, vepřové, kuře, kachna, jehněčí, divočina
      • 1
        kg brambory
      • 4
        ks mrkev
      • 2
        ks kořen petržele
      • 2
        ks cibule
      • 6
        stroužek česnek
      • olivový olej
      • sůl
      • 2
        šálek mražený hrášek
    • Doporučené, ale vynechatelné
      • 2
        ks batáty (sladké brambory)
    • Yorkshirský pudink
      • 2
        ks vejce
      • 1
        špetka sůl
      • 200
        ml mléko
      • 80
        g hladká mouka
      • olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Toto jídlo je časově náročné, ale velice chutné. Dejte si pozor, abyste měli vše dodělané najednou. Carvery od slova "carve" - porcovat maso.
    2
    Maso si můžete vybrat, důležité je, aby bylo vcelku. Je na vás, jestli si vyberete libové hovězí nebo vepřovou kotletu s tučným hřbetem, jehněčí nohu nebo kuře. Každý druh masa zakryjeme alobalem po dobu prvních dvou třetin doby pečení. Doporučuji péct v pekáči a na roštu. Nepodlévat. Po dopečení vyndejte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 10-15 odležet. (To nám dá čas na Yorkshirský pudink.)
    3
    Jehněčí (viz obrázek): nakrojíme, posolíme a opepříme a vetřeme do masa olivový olej. Do zářezů dáme pár stroužků česneku a čerstvý rozmarýn. Pečeme 30 minut na každých 500 g + extra 30 minut na 180°C. (Takže 2kilový kus pečeme 2 a půl hodiny.) Já peču 3 až 3,5 hodinky na 160°C (slow-roasting).
    4
    Hovězí: posolit, popepřit, vetřít olivový olej, svázat provázkem, aby krásně drželo pohromadě a rovnoměrně se propeklo. Další varianta je prošpikovat česnekem a vetřít tymián. Pekla jsem prvních půl hodiny na 190°C, pak jsem to snížila na 160°C. Důležitá je váha masa, od té se odvíjí doba pečení.
    5
    Vepřové: tuk nakrojit, osolit, opepřit, vetřít olivový olej, prošpikovat česnekem.
    6
    Kuře: osolit, opepřit, olivový olej, překrojený a omytý citrón nacpeme dovnitř společně s rozmarýnem nebo tymiánem.
    7
    Brambory, mrkev a petrželku oškrábeme a předvaříme, ale nedovaříme (brambory cca 10 minut, mrkev + petržel 5 minut).
    8
    Zcedíme a mírně hrncem zatřepeme, aby se hrany zeleniny trochu omlátily - udělá je to pak křupavější. Cca hodinu před dokončením pečení masa, dáme do pekáče pod maso (maso je na roštu, takže na pekáči by mělo být dost místa). Maso pustí tuk a šťávu, v té obalíme zeleninu a brambory, klidně ještě překápneme olivovým olejem, přisolíme. Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtky a přidáme k zelenině. Vařečkou je mírně rozplácneme (není nutné) a necháme dále péct s masem (45 - 60 minut). Krásně se opečou, dovaří, budou křupavé na povrchu. Nebojte se, že se to spálí, ještě se mi to nikdy nestalo.
    9
    Batáty zabalíme pevně do alobalu a pečeme hodinu v troubě. Nebo upravíme stejně jako zeleninu výše.
    10
    Mražený hrášek 5 minut povaříme a podáváme.
    11
    Sosík: buď připravíme s výpečku masa, přidáním vody, mouky, popřípadě dochutíme, ale tím, že osobně ten výpeček používám na brambory (viz výše) připravuju sosík zvlášť z polotovaru. Tady se vyrábí prášek Bistro Best .- Roast Lamb/Pork/Beef/Chicken Gravy, který jen zalijete horkou vodou, a máte výbornou omáčku se silnou masovou chutí. Nevím, jestli je něco podobného k dostání v Čechách, ale myslím, že ano.
    12
    Yorkshirský pudink: ingredience smícháme, takže nám vznikne takové řidší těsto na palačinky. Měli bychom nechat hodinku odpočinout, ale není to nutné. Do mufinové formy (silikonu bych se bála, plech je lepší), nalijeme olej (asi tak půl centimetru) a dáme do trouby hodně rozehřát. Pak do horkého oleje dáme 2 polévkové lžíce směsi a pečeme na 190°C 10-12 minut. Během pečení troubu neotvírejte.
    13
    Pokud nemáte plechovou formu na mufiny, můžete použít nízký žáruvzdorný šálek (fungovalo mi to dobře, když jsem to tak dělala u babičky).
    14
    Omáčku můžeme nalít do yorkshirského pudinku, nebo jí přelít zeleninu, maso.
    15
    Hodně štěstí a dobrou chuť. Napoprvé se může zdát, že je to shon, ale brzy si v tom najdete systém.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Anglická tradiční snídaně

    Anglická tradiční snídaně

    Anglická gulášová polévka

    Anglická gulášová polévka

    Římská pečeně

    Římská pečeně

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Zdenka.B | 12. 6. 2013 14:00

      Tohle nedávno uvařila dcera - sice ne jehněčí - ale hovězí, a mělo to obrovský úspěch :-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Kuřecí Zvěřina Skopové Jehněčí
    Maso Hovězí Zvěřina Vepřové Drůbeží Jehněčí Skopové Oběd Pečení Vaření Výjimečný den Posvícení Spojené království Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Kořen petržele Maso Mléko Mražený hrášek Mrkev Olej Olivový olej Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Segedínský guláš maďarské babičky

    Segedínský guláš maďarské babičky

    Ananasová podkova

    Ananasová podkova

    Podmáslový chléb - moc dobrý

    Podmáslový chléb - moc dobrý

    Babiččin košíček - Pepíček

    Babiččin košíček - Pepíček

    Salát se sýrem feta

    Salát se sýrem feta

    Vepřová kýta se sušenými rajčaty

    Vepřová kýta se sušenými rajčaty

    Americký hamburger z vyzrálého hovězího

    Americký hamburger z vyzrálého…

    Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

    Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

    Mandlový dort s jogurtem a ovocem

    Mandlový dort s jogurtem a ovocem

    Doporučujeme

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    61
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    30
    Míša řezy
    Míša řezy
    30
    Piškotový korpus na dort
    Piškotový korpus na dort
    27
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    26
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine dining, brunch a šéfkuchař do domu
    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine…
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    AHA.cz Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    AHA.cz Deník Aha! 28.1.2021

    Deník Aha! 28.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit ani žít? Těmto to nebude fungovat!

    Která znamení by spolu neměla chodit ani žít? Těmto to nebude fungovat!

    Ženy.cz Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Maminka.cz Očekávání vs. realita. Kresby mateřství, které pobaví i uklidní! Jedeme v tom všichni

    Očekávání vs. realita. Kresby mateřství, které pobaví i uklidní! Jedeme v tom všichni

    Reflex.cz Blatný vrší chybu za chybou, ale stále tu jsou dva bizarní důvody, proč zůstává dál ministrem. Jaké?

    Blatný vrší chybu za chybou, ale stále tu jsou dva bizarní důvody, proč zůstává dál ministrem. Jaké?

    E15.cz Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Andělské zvony
    Andělské zvony
    Andulčina pomazánka
    Andulčina pomazánka
    Anglická gulášová polévka
    Anglická gulášová polévka
    Anglická tradiční snídaně
    Anglická tradiční snídaně
    Anglické těstoviny se špenátem a sýrem
    Anglické těstoviny se špenátem a sýrem
    Anglické zapékané klobásy
    Anglické zapékané klobásy
    • Recepty.cz
    • Anglická pečeně (Carvery)
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí