Pečená čokoláda

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g máslo + trochu na vymazání formiček
    • 250
      g hořká čokoláda alespoň 70%
    • 20
      g mleté mandle
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • 100
      g třtinový cukr
    • 125
      g máslo
    • 6
      lžíce likér čokoládový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Rozpusťte lžíci másla a vymažte zapékací misky či kameninové hrnky. Poté je dejte do lednice a nechte zatuhnout. Pak znovu vymažte máslem a vysypejte trochou mletých mandlí.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

2
Ve vodní lázní si rozpusťte zbylé máslo a na kousky nalámanou čokoládu. Mezitím si vyšlehejte vejce, žloutky a cukr do husté pěny. K rozpuštěné čokoládě přidejte likér a zbytek mandlí. Potom postupně vmíchejte vaječnou pěnu a míchejte cca minutu.
3
Vzniklou čokoládovou směs rozdělte do misek a pečte 8-10 minut tak, aby se na povrchu vytvořila krusta, ale uprostřed musí být tekutá. Můžete popráškovat moučkovým cukrem a nazdobit ovocem.

RADA: Vyzkoušejte čokoládovou pěnu, podle jednoduchého receptu!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.