Poháry s lesním ovocem a slaným karamelem

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 115 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček sušenky karamelové
    • preclíky mashmallow a popcorn na dokončení
  • Smetanový krém:
    • 350
      ml smetana ke šlehání
    • 250
      g krémový sýr lučina, philadelphia
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      ks vanilkový cukr
  • Karamelová omáčka:
    • 200
      g cukr krupice
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžička mořská sůl
  • Ovocná omáčka:
    • 300
      g lesní ovoce mražené
    • 100
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravte karamelovou omáčku. V kastrolu se silným dnem rozpusťte cukr. Přilijte 60 ml vody a míchejte, dokud nezíská světle hnědou barvu. Může to trvat až 10 minut, záleží na výkonnosti sporáku a síly dna hrnce. Sundejte kastrol ze sporáku. Pomalu a zlehka do cukru zašlehejte smetanu a poté máslo a sůl. Nechte vychladnout.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec!

2
Na ovocnou omáčku nasypte do hrnce ovoce, přidejte cukr a 150 ml vody. Povařte asi 15 minut, omáčka by měla zhoustnout. Nyní ji rozmixujte dohladka.
3
Na smetanový krém dohladka vyšlehejte smetanu se sýrem, žloutky a vanilkovým cukrem tak, aby měl pevnou konzistenci a přendejte ho do zdobicího sáčku s širším otvorem.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

4
Sušenky nadrťte. Sklenice zevnitř pokapejte karamelem a ovocnou omáčkou. Postupně do nich vršte sušenky, ovocnou a karamelovou omáčku (trochu si jí nechte na dokončení) a smetanový krém. Vrstvy opakujte, až naplníte celou sklenici. Poháry ozdobte popcornem, marshmallow, preclíky a karamelovou omáčkou. Alespoň 1 hodinu chlaďte v ledničce.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.