Dýňový pohár s mascarpone

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks dýně malá (asi 750 g)
    • 150
      ml jablečná šťáva
    • 2
      lžíce cukr krupice přírodní
    • 3,5
      lžíce pomerančová šťáva nebo likér, například Amaretto
    • 100
      g mascarpone
    • 150
      g bílý jogurt
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 4
      lžíce mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýni rozkrojte, odstraňte semínka, dýni oloupejte a nakrájejte na kousky. Povařte s jablečnou šťávou a 1 lžící cukru asi 10 minut na mírném plameni. Dvě třetiny dýně pak nechte marinovat v 3-4 lžících pomerančové šťávy nebo likéru.
2
Zbylou dýni nechte trochu vychladnout a rozmixujte ji s mascarpone, jogurtem, zbylým cukrem a skořicí.
3
Kousky dýně a krému rozdělte do sklenek, vychlaďte a podávejte s praženými mandlovými lupínky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: