Dýňový nákyp

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček listové těsto
    • 1,5
      kg brambory
    • 1,5
      kg dýně
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      kg hrudkovitý tvaroh nebo čerstvý ovčí sýr
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 200
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce kefír
    • sůl
    • pepř mletý
    • sezamová semínka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu vyválíme a vložíme na plech. Klademe na něj vrstvu tenkých plátků brambor, vrstvu plátků dýně, vrstvu tvarohu.
2
Každou vrstvu posolíme, posypeme pepřem, poprášíme moukou, posypeme strouhaným sýrem. Poslední vrstvu (tvarohovou) polijeme vejci rozmíchanými s mlékem a kefírem, pokapeme olejem a přikryjeme druhým plátem těsta.
3
Těsto potřeme olejem, posypeme sezamem.
4
Pečeme asi 1 hodinu při 180 °C. Krájíme teplé na čtverce a podáváme samotné nebo se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    4. 10. 2007 19:35

    Pani Vladislava ďakujem, ale až takú chválu si ani nezaslúžim :)))

  • Vladislava Machulová
    Vladislava Machulová |

    4. 10. 2007 14:24

    Paní Terezko, šťastně jsem Vás našla v receptech a nestačím se divit, kolik zajímavých receptů máte zajisté odzkoušených..Asi budete noblesní kuchařka!! Tento recept mě velmi zaujal, protože kdekdo zná z tykve jenom kompot a přitom tykev, neboli po našem dýně je tak vynikající, jen přijít na zajímavý recept :-) Určitě vyzkoušíme a Vám doporučuji vydat "Jarčuškovskú kuchařku" !! Mějte se moc hezky!!

Abecední seznam: