Dýňový perník

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 250
      g dýně jemně nastrouhaná
    • 140
      g cukr krupice
    • 2
      ks vejce
    • 60
      ml olej
    • 220
      g polohrubá mouka dle vodnatosti dýně, cca
    • 1
      ks prášek do perníku
  • Dále dle chuti:
    • kakao
    • čokoláda
    • ořechy
    • kokos
    • marmeláda nebo džem
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy nastrouháme najemno očištěnou dýni, přidáme vejce s cukrem a vše dobře promícháme. Dále přilijeme olej, přisypeme mouku s kypřidlem a opět vše dobře promícháme. Pokud chceme perník tmavý, kakaový, nahradíme část mouky kakaem. Do těsta dle chuti můžeme přidat a tím perník i dochutit nasekanými ořechy, čokoládou nebo strouhaným kokosem.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Pečeme v kulaté formě o průměru 22-24 cm, v předehřáté troubě na 170 stupňů, cca 25 - 30 minut. vyzkoušíme špejlí.
3
Po zchladnutí můžeme perník prokrojit a promazat marmeládou dle chuti, polít čokoládovou polevou nebo nejprve potřít povidly a pak přelít čokoládou, posypat dle chuti kokosem nebo ořechy... Vše uděláme podle toho, jak nám perník nejvíce chutná.

RADA: VIDEO, jak připravit čokoládovou polevu ve vodní lázni!

4
Perník je velmi rychlý, nadýchaný a díky dýni i hezky vláčný.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.