Trifle s jahodami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Piškot
    • 4
      ks vejce
    • 90
      g cukr krupice
    • 80
      g polohrubá mouka
  • Krém
    • 500
      g mascarpone
    • 3
      lžíce moučkový cukr - 4
    • 300
      g jahody
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 150
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve upečte piškot. Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a žloutky utřete s cukrem. Ke žloutkové směsi přisypte mouku a promíchejte. Poté stěrkou po částech zapracujte sníh. Těsto nalijte do pekáče vyloženého pečicím papírem, vrstva těsta by měla být asi 2 cm vysoká. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C, asi 15 minut, poté piškot nechte ve vypnuté troubě 5 minut dojít. Hotový piškot dejte vychladnout. Z vychladlého korpusu pak tvořítkem vykrajujte kolečka o něco menší než je průměr sklenek, které budete plnit.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

2
Jahody očistěte, polovinu jich rozmixujte s třtinovým cukrem, pár nechte na ozdobu, zbytek pokrájejte. Mascarpone smíchejte s moučkovým cukrem a krémem naplňte cukrářský sáček, sklenky se tak budou lépe plnit.
3
Na dno sklenek nastříkejte trochu krému, pak přidejte piškotová kolečka, pokrájené jahody, zalijte jahodovým mixem a pokračujte další vrstvou krému. Takto naplňte všechny sklenky. Poháry ozdobte šlehačkou a jahodami.

RADA: 3 dezerty jako z pohádky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: