Jahodové nanuky

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g jahody
    • 300
      g řecký jogurt - pravý
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžička pomerančová šťáva
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • máta pár listů

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jahody opláchněte. Předehřejte troubu na 180 °C. Jahody pokrájejte na půlky a poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. Pokapejte je balzamikovým octem a pečte 20 minut doměkka. Vyndejte plech z trouby a nechte chvilku odstát, pak jahody i s vypečenou šťávou vsypte do misky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

RADA: Domácí zmrzlina bez cukru, kterou musíte zkusit!

2
V misce smíchejte jogurt, med, vanilkový cukr a pomerančovou šťávu. Pak zceďte štávu z pečených jahod a přidejte ji do misky s jogurtem. Vše promíchejte. Do formiček na nanuky vložte první vrstvu jahod, přidejte pár lístků máty a opět pokryjte jahodami, pak střídavě vrstvěte jahody a jogurtovou směs. Dejte zamrazit do mrazáku. Asi po hodině do tuhnoucích nanuků zapíchněte dřívka a nechte úplně zamrznout. Před podáváním můžete formičku na chvilku ponořit do teplé vody, nanuky pak půjdou lépe ven.

RADA: Tipy na další letní nanuky z ovoce!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.