• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Jahodové nanuky
    Napište svůj komentář k receptu

    Jahodové nanuky

    autor: Redakce
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: 100 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jahodové nanuky
    Jahodové nanuky
    Jahodové nanuky
    Jahodové nanuky
    Jahodové nanuky
    Jahodové nanuky
    Jahodové nanuky
    Jahodové nanuky
    6fotografií
    Nahrát fotku
     

    Dokonalé osvěžení nejen v parných letních dnech. Tak by se daly nazvat nanuky plné jahod s bílým jogurtem a lístky máty. Nejen děti, ale i dospělí si na této dobrotě dozajista pochutnají.

    Suroviny

    6 porce
      • 500
        g jahody
      • 300
        g řecký jogurt - pravý
      • 2
        lžíce balzamikový ocet
      • 1
        lžíce med
      • 1
        lžička pomerančová šťáva
      • 1
        lžička vanilkový cukr
      • máta pár listů

    Postup přípravy receptu

    1
    Jahody opláchněte. Předehřejte troubu na 180 °C. Jahody pokrájejte na půlky a poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. Pokapejte je balzamikovým octem a pečte 20 minut doměkka. Vyndejte plech z trouby a nechte chvilku odstát, pak jahody i s vypečenou šťávou vsypte do misky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

    RADA: Domácí zmrzlina bez cukru, kterou musíte zkusit!

    2
    V misce smíchejte jogurt, med, vanilkový cukr a pomerančovou šťávu. Pak zceďte štávu z pečených jahod a přidejte ji do misky s jogurtem. Vše promíchejte. Do formiček na nanuky vložte první vrstvu jahod, přidejte pár lístků máty a opět pokryjte jahodami, pak střídavě vrstvěte jahody a jogurtovou směs. Dejte zamrazit do mrazáku. Asi po hodině do tuhnoucích nanuků zapíchněte dřívka a nechte úplně zamrznout. Před podáváním můžete formičku na chvilku ponořit do teplé vody, nanuky pak půjdou lépe ven.

    RADA: Tipy na další letní nanuky z ovoce!

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Nanuky s Pribináčkem a ovocem

    Nanuky s Pribináčkem a ovocem

    Nanuk jablečný s ostružinami

    Nanuk jablečný s ostružinami

    Nanuk z tropického ovoce

    Nanuk z tropického ovoce

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina
    Chlazení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Jahody Máta Med Pomerančová šťáva Řecký jogurt - pravý Vanilkový cukr

    Míša řezy krok za krokem

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Rybí filé v těstíčku

    Rybí filé v těstíčku

    Květákové placičky se sýrem

    Květákové placičky se sýrem

    Kávěnky

    Kávěnky

    Jarní vajíčková pomazánka

    Jarní vajíčková pomazánka

    Vepřové v alobalu

    Vepřové v alobalu

    Brokolicová polévka s vločkami

    Brokolicová polévka s vločkami

    Třešňový koláč z podmáslí

    Třešňový koláč z podmáslí

    Mrkvová pomazánka V.

    Mrkvová pomazánka V.

    Sýrová pomazánka s česnekem III.

    Sýrová pomazánka s česnekem III.

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Míša řezy krok za krokem

    Poslední sledované recepty

    51
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    45
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    31
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    29
    Hamburgery original
    Hamburgery original
    28
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    AHA.cz Deník Aha! 14.4.2021

    Deník Aha! 14.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Ženy.cz Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Maminka.cz Milníky prvního roku: Kdy se má otáčet, lézt a kdy si sedne?

    Milníky prvního roku: Kdy se má otáčet, lézt a kdy si sedne?

    Reflex.cz Jurečka: Spolupráce s Piráty je jediná možnost, adopci dětí homosexuály odmítám, manželství chci ochránit

    Jurečka: Spolupráce s Piráty je jediná možnost, adopci dětí homosexuály odmítám, manželství chci ochránit

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Jahodové lívanečky II.
    Jahodové lívanečky II.
    Jahodové muffiny
    Jahodové muffiny
    Jahodové muffiny II.
    Jahodové muffiny II.
    Jahodové pokušení
    Jahodové pokušení
    Jahodové ravioli
    Jahodové ravioli
    Jahodové řezy
    Jahodové řezy
    • Recepty.cz
    • Jahodové nanuky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí