Buchtičky s krémem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      g droždí
    • 70
      g cukr krupice do těsta
    • 40
      g cukr krupice do krému
    • 125
      ml mléko
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks žloutek
    • 30
      g máslo + na vymazání pekáčku
    • sůl
    • tuzemák na polití buchtiček
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 400
      ml mléko plnotučné
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob
    • 3
      ks žloutek
    • maliny
    • borůvky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí, lžíci cukru, trochu vlažného mléka a lžíci mouky rozmíchejte v misce a nechte v teple vzejít kvásek. Mouku, zbylý cukr a mléko, sůl, citronovou kůru, žloutek a kvásek vypracujte na hladké měkké těsto. Pod utěrkou je nechte asi 45 minut kynout.

RADA: VIDEO, jak správně udělat kvásek

2
Těsto vyklopte na pomoučněný vál, rozdělte na 2 části a rozválejte na válečky asi 2 cm v průměru. Pokrájejte je přibližně po 2 cm, vytvarujte kuličky a skládejte je do máslem vymazaného pekáčku. Nechte v teple asi půl hodiny kynout, pak je v troubě předehřáté na 180 °C upečte dozlatova, asi 30 minut. Po vytažení je ještě horké postříkejte tuzemákem.
3
Mezitím uvařte krém. Do kastrolu nalijte mléko. Vanilkový lusk podélně rozřízněte ostrým nožem a vyškrábněte z něj zrníčka a vmíchejte je do mléka. Přidejte cukr, škrob a žloutky. Metličkou rozšlehejte a na velmi mírném plameni zahřívejte a neustále šlehejte až do zhoustnutí. Na talíře rozdělte buchtičky, zalijte krémem a ozdobte ovocem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: