• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Buchtičky se šodó
    Napište svůj komentář k receptu

    Buchtičky se šodó

    autor: F.O.O.D.
    0.0
    moje hodnoceni
    3.5
    hodnotilo: 24
    doba přípravy: 40 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Buchtičky se šodó
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 500
        g hladká mouka nebo polohrubá
      • 1,50
        lžíce cukr krupice (1-2 lžíce)
      • 200
        ml mléko ohřáté
      • 25
        g droždí
      • 1
        špetka sůl
      • 2
        ks vejce
      • olej nebo rozpuštěné máslo (+ na potírání)
      • citronová kůra strouhaná (trocha)
      • puding s pravou vanilkou (např. Dr. Oetker)
    • na uvaření pudinku
      • mléko

    Postup přípravy receptu

    1
    Droždí nechte vzejít v mléce s trochou cukru a spolu s ostatními přísadami vypracujte na vláčné těsto. Nechte nejméně půl hodiny na teplém místě kynout, aby těsto zhruba zdvojnásobilo objem.
    2
    Pak tvořte malé buchtičky (např. vyválejte silnější provázky, krájejte na kousky) a klaďte těsně vedle sebe do tukem vymazaného a vysypaného pekáčku. Každou buchtičku potřete máslem, aby se při pečení neslepily. Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
    3
    Podávejte s krémem, ne úplně hustým pudinkem uvařeným podle návodu na obalu.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Kartouzské kobližky se šodó

    Kartouzské kobližky se šodó

    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • jirí
      jirí | 22. 10. 2016 19:15

      ono je asi fuk jak kdo tomu rika ;-) Kdo chce si udela pudink ci sodo.... :-\

    • Ota
      Ota | 5. 9. 2016 16:42

      Vážena pravé šodó ví každý že je to z vína.Ale naše školní jídelny nám dělaly šodó s pudinku a také nám to takto podaly.Podle mne to všichni vědí ale Lili vy jste chytrá a vy to nevíte ? 250ml bieleho vina, 4 zltky, 70g krupicoveho cukru, 1 vanilinovy cukor. Kdo chce tak si recept najde

    • Evča
      Evča | 17. 7. 2016 19:31

      Chi,dnes má bohužel většina představu,že šodo je řídký pudink... lépe bych to nepopsala ;-)

    • Tomáš
      Tomáš | 7. 6. 2016 09:54

      Milý/á Marty, Tekutý teplý puding pudingem zůstane i kdyby jste se na hlavu postavil/a. Šodó je sladká pěna/omáčka z vína a vaječných žloutků. Směs vína, žloutků, cukru a koření se šlehá nad parou a po té se ihned podává. Když něco nevím, tak alespoň nepoučuji ostatní (Simonu). Howgh

    • Sára
      Sára | 15. 4. 2016 08:08

      taky to nevím :-S :-S :-S :-S

    • Blanka
      Blanka | 22. 3. 2016 12:50

      Doma jsme ještě do pudinku vmíchávali ušlehaný bílek. Krém je pak nadýchaný a moc dobrý......Tak jsem si myslela, že to je to "šodó". ale asi ne.....Ale je to moc dobré.

    • Lili
      Lili | 23. 1. 2016 01:58

      Tak hledám recept na buchtičky se šodo a všude jsou s vanilkovým krémem, docela by mne zajímalo, kde došlo k tomu, že SKORO všichni mají tak klamnou představu o tom, co to vastně je...

    • Marty
      Marty | 21. 1. 2016 15:45

      :D proč? protože Puding se říká tomu,když je to jako sulc (zákusek) :D tekuté a teplé je šodó <:-) Simono .) Pudink (též puding, z anglického pudding) je sladký !zákusek!, který se připravuje z mléka, cukru a pudinkového prášku (který se skládá hlavně ze škrobu). Škrob se používá buď bramborový nebo kukuřičný. Nejkvalitnější pudingy jsou ty, které obsahují pouze kukuřičný škrob.[zdroj?] Jelikož puding neobsahuje lepek, je vhodný pro bezlepkovou dietu. Existuje také tzv. puding bez vaření, který se nevaří, ale pudingový prášek se pouze vyšlehá s mlékem a může se konzumovat. Nejčastějšími příchutěmi pudinku jsou vanilkový a kakaový, existuje ale také jahodový, banánový, třešňový, mandlový nebo karamelový. Teplý pudink se ihned lije na talíře nebo do formiček. Pudink se může servírovat samostatně - vyklopený na talířek a pokrytý třeba šlehačkou a ovocem. Často se také kombinuje s piškoty, likérem, sirupem nebo se z něj dělá krém do dortů. Dokonce existuje i vánoční cukroví, do kterého se přidává pudinkový prášek.

    • Marťa
      Marťa | 24. 10. 2015 09:22

      Nevim co jsem dělala špatně,ale mám zaděláno,těsto nad topením a vůbe nekyne :-(

    • fig
      fig | 1. 10. 2015 17:05

      život je život a blbec blbcem zůstane...

    • franta
      franta | 13. 8. 2015 15:48

      Vyborny

    • franta
      franta | 13. 8. 2015 15:48

      Vyborny

    • Marsi
      Marsi | 13. 8. 2015 15:46

      Moc nechválím,ale tyto buchtičky neměly chybu.Děkuji

    • Marsi
      Marsi | 13. 8. 2015 15:46

      Moc nechválím,ale tyto buchtičky neměly chybu.Děkuji

    • Kateřina
      Kateřina | 19. 1. 2015 14:22

      Dobry den jak se dělá prosim Šodo? Dekuji :-) :-)

    • Simona
      Simona | 21. 10. 2014 20:47

      PUDINK je PUDINK a ŠODÓ je ŠODÓ. Proč tomu Marcelo říkáte Buchtičky se šodó, když se jedná o BUCHTIČKY S PUDINKEM. Neoblbujte další lidi.

    • kjik | 16. 10. 2014 20:34

      Moc dobrý recept. Doma všichni chválí! Děkuji :-)

    • Marie
      Marie | 30. 3. 2014 11:20

      do těsta jsem přidala dvě lžíce rozpuštěného sádla ( ne horké ) ,lépe se s ním pracuje a buchtičky jsou křehounký výborný recept,děkuji!!!

    • milda
      milda | 16. 3. 2014 13:34

      Kde máš to šodo

    • Marcela
      Marcela | 2. 2. 2014 15:00

      Super těsto, buchtičky vynikající! Díky Marcela

    • Eva
      Eva | 12. 1. 2014 12:22

      Výborné těsto se povedlo a chutná velmi dobře :) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

    • Lůca
      Lůca | 4. 12. 2013 11:43

      Recept chválím a jen doporučuji ,, lehká příprava těsta,, krásně vykynuté a lehce zpracovatelné. Buchtičky jedna radost.. Žádný olej (reakce na komentář) se do těsta nepřidává, je jen jako ingredience na potírání.

    • Radegast
      Radegast | 10. 11. 2013 13:00

      Těsto sice trochu lepilo, jak jsem dával buchtičky na plech, ale vykynulo perfektně a upečené nemělo chybu. :-)

    • Nikola
      Nikola | 30. 10. 2013 17:32

      tak sem zwedawa jestly se mne powedou stejne jako we snu byly jedna basen ale byly od babicky tak uwidime :P

    • Týna
      Týna | 2. 7. 2013 10:23

      Výborné těsto!

    • Zuzana
      Zuzana | 26. 5. 2013 10:30

      Těsto je divné, protože autorka zapomněla uvést množství oleje, který se přidává do těsta! je to asi 100ml.

    • Šárka
      Šárka | 29. 3. 2013 11:33

      Dneska jsem je delala k obedu a super...vyborny.Testo tuzsi bylo,ale dohnetla jsem to rukama a super i pekne vykynulo:-) :-) hned si opisnu recept :-P

    • maji
      maji | 28. 3. 2013 12:23

      tak dopadly velmi dobre a hned byly pryc,opravdu dobre testo :-)

    • maji
      maji | 28. 3. 2013 10:35

      prave jsem zadelala a dala na topeni a uz mam plnou misu,,,,,,,,,,, :-)

    • Sarka
      Sarka | 28. 3. 2013 10:06

      Nevim, co jsem udelala spatne, ale kdyz jsem testo delala presne podle receptu, bylo hrozne tuhe. Po zredeni se mi scuckovalo a jde slepicim!

    • Lucie
      Lucie | 8. 3. 2013 14:43

      Ten recept je na dve veci! Testo je ridke a nekyne!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Sladká jídla
    Pokrmy Sladké Pečení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Mléko Olej Puding Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Nudlová polévka s mrkví

    Nudlová polévka s mrkví

    Hovězí námořnické maso

    Hovězí námořnické maso

    Jablečná buchta II.

    Jablečná buchta II.

    Kuřecí roláda IV.

    Kuřecí roláda IV.

    Šlehačková roláda III.

    Šlehačková roláda III.

    Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

    Taštička z listového těsta s pudinkem…

    Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

    Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

    Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou

    Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč…

    Hlíva v těstíčku

    Hlíva v těstíčku

    Doporučujeme

    20 minut
    Sedlácký salát

    Sedlácký salát

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    41
    Francouzský jablkový koláč
    Francouzský jablkový…
    27
    Babiččina zelňačka
    Babiččina zelňačka
    27
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    27
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    26
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína

    Zajímavé články

    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Dcera Gotta si vyslechla krutý ortel lékařů: ZNIČENÁ JÁTRA!

    Dcera Gotta si vyslechla krutý ortel lékařů: ZNIČENÁ JÁTRA!

    AHA.cz Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    AHA.cz Deník Aha! 25.1.2021

    Deník Aha! 25.1.2021

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Ženy.cz Nejoblíbenější zimní vzor? Kostka ve stylu lumbersexuálů i chalupářů!

    Nejoblíbenější zimní vzor? Kostka ve stylu lumbersexuálů i chalupářů!

    Maminka.cz 8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    E15.cz Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    Další doporučené recepty:

    Buchta z mléka
    Buchta z mléka
    Buchtičky s krémem
    Buchtičky s krémem
    Buchtičky s máslem a rumem
    Buchtičky s máslem a rumem
    Buchtičky se šodó
    Buchtičky se šodó
    Buchty
    Buchty
    Buchty - těsto z domácí pekárny
    Buchty - těsto z domácí pekárny
    • Recepty.cz
    • Buchtičky se šodó
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí