Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očistíme fenykly, nakrájíme na malé kousky. Do hrnce dáme trochu oleje a kousek másla, fenykl jemně orestujeme a přidáme rýži, taktéž orestujeme. Za stáleho míchání po troškách přiléváme vařící vývar (vždy, když rýže zhoustne, přilijeme trochu vývaru) a vaříme po dobu přibližně 15 minut, dokud rýže nezměkne a směs je krémové konzistence. Odstavíme z ohně, vsypeme parmezan a šunku, nakrájenou na malé kostičky, taktéž přidáme kousek másla, promícháme, necháme odpočinout pár minut a podáváme. Můžeme posypat sýrem a opepřit (samozřejme dospělým).
2
Spravně by měla být použita rýže Arborio, protože zrnka uvnitř zůstanou trochu tvrdá (risotto al dente), u našich dětí bych s ní neuspěla, osvědčila se Parboiled. Rýži neoplachujeme, protože obsaženy škrob přispěje ke krémové konzistenci.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MARTINAWUN
    MARTINAWUN |

    10. 1. 2014 22:43

    Vyborne

  • lestray
    lestray |

    11. 6. 2013 09:05

    Proc sakra parboiled ryze na rizoto??????

Další doporučené recepty: