Portobello se špenátem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks čerstvé žampiony - steakové PORTOBELLO
    • 80
      g špenátový protlak okapaný
    • 80
      g uzené maso
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • strouhanka
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které dáme upéct společně s naplněnými klobouky, případně použijeme do polévky...
2
Špenátový protlak (rozmražený) necháme na cedníku okapat od přebytečné vody, pak ho dáme do misky, přidáme žloutek, drobně pokrájené uzené maso, nastrouhaný česnek, ochutíme solí, pepřem a dobře promícháme. Zahustíme čerstvou strouhankou z ne zcela tvrdého pečiva (rohlík, toustový chléb...) a směs rozdělíme do klobouků žampionů.
3
Klobouky se špenátovou směsí dáme do máslem (olejem) vytřené zapékací mísy, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 25 minut. Pak odklopíme a dopečeme do barvy.
4
Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, toustem...
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: