Čokoládový koláč se zmrzlinou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 260
      g hladká mouka
    • 90
      g cukr krupice
    • 180
      g máslo
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce zakysaná smetana
  • Na náplň
    • 150
      g hořká čokoláda
    • 100
      g cukrářské piškoty
    • 25
      g kukuřičný škrob
    • 150
      g máslo měkké
    • 150
      g kakao
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 2
      lžička vanilkový cukr
    • 1
      špetka hřebíček mletý
    • 1
      špetka kardamom mletý
    • 4
      ks vejce
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžíce vanilková zmrzlina k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku prosejte s cukrem a kakaem na pracovní plochu a doprostřed udělejte důlek. Do něj nožem zapracujte vejce, sůl a zakysanou smetanu a rukama rychle vypracujte hladké těsto. Zabalte do sáčku a dejte do ledničky na hodinu odpočinout. Troubu zapněte na 180 °C. 2/3 těsta rozválejte mezi dvěma archy papíru na tenký plát. Horní papír sloupněte a pomocí spodního přeneste do koláčové formy a urovnejte, boky zvedněte nahoru. Dno propíchejte vidličkou a pečící papír vraťte. Na něj nasypte fazole a minut předpékejte. Čokoládu rozpusťte. Přidejte hřebíček a kardamon. Piškoty dejte na chvíli do mrazáku a pak je paličkou na maso nadrťte najemno. Smíchejte se škrobem. Bílky vyšlehejte dotuha. Máslo vyšlehejte do hladké pěny a postupně do něj zašlehejte oba cukry, žloutky, ochucenou čokoládu a tuzemák. Nakonec vmiste sníh a nadrcené piškoty. Naplňte koláč. Mezi pečícím papírem rozválejte do kruhu poslední třetinu těsta. Připravený koláč přikryjte těstem a ještě 35 minut pečte. Podávejte ho teplý s vanilkovou zmrzlinou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: