Smažené cukety s jogurtovou zálivkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cuketa
    • hladká mouka
    • slunečnicový olej
    • jogurt
    • česnek
    • kopr Nebo pažitka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukety nakrajime na plátky zhruba 7 mm :-))) Posolíme je a necháme odstát pár hodin. Poté slijeme šťávu, obalíme je v mouce a usmažíme.
2
Zálivka: jogurt promícháme s prolisovaným česnekem a koprem nebo pažitkou (podle vlastní chutí), trošku osolíme.
3
Toto příjemné balkánské jídlo je výborné a osvěžující jak teplé, tak studené. Lze podávat jako přílohu, ovšem balkánci to jedí většinou jako hlavní jídlo s bílým chlebem.
4
V restauraci toto jídlo dostanete jako předkrm na zakousnutí k aperitivu. Takto lze připravit i lilek. Nebojte se vyzkoušet, budete příjemně překvapeni.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva Hromádka
    Eva Hromádka |

    30. 10. 2009 12:22

    Opět se potvrdilo, že v jednoduchosti je síla. Vynikající úprava cukety. Jedla jsem s brambory, ale fakt příloha není třeba, výborné jen tak s dresingem. Já jsem nakrála cuketu na plátky a protože měla uprostřed už semínka, tak jsem použila vánoční kulaté vykrajovátko na cukroví a střed cukety jsem jednoduše vykrála. Takže jsem měla cuketové kroužky. Hodnotím 1.

  • Ala Pugačová
    Ala Pugačová |

    3. 7. 2009 08:27

    Včera vyzkoušeno, rodina moc chválila, výborný recept ,díky.

  • Evazfary
    Evazfary |

    20. 6. 2005 11:54

    To mi udělalo radost,že tu je tento skvělý recept. Zvlášť teď, kdy zanedlouho budou záplavy čerstvých cuket ze zahrádky...

  • Di
    Di |

    13. 6. 2005 19:39

    Dělám již léta a mohu doporučit. Jako typický Čech přidávám vařené brambory - je to báječný lehký letní oběd.