• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Voňavá jablečná povidla
    Napište svůj komentář k receptu

    Voňavá jablečná povidla

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.6
    hodnotilo: 46
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Voňavá jablečná povidla
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2
        kg jablka -oloupaná,bez jádřinců
      • citron -dle chuti(kyselosti jablek)
      • 600
        g cukr krupice
      • skořice - mletá -dle chuti cca 1,5 lžičky
      • 2
        ks vanilkový cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Jablka pokrájíme na kousky, podlijeme troškou vody (0,5 dcl), pokapeme citronovou šťávou a necháme je rozdusit na malém plameni (můžeme i rozpéct) se špetkou nastrouhané citronové kůry. Během dušení mícháme, aby se nám nepřipálila. Když jsou jablka rozdušená, přidáme cukry, skořici a vše dohromady provaříme. Ochutnáme a popřípadě dochutíme, jelikož používáme různé odrůdy jablek, tak budeme potřebovat povidla například přisladit nebo přikyselit. Povidla používáme na koláče, vdolky, palačinky, do buchet... a dají se i lehce zavařit do sklenic a použít, kdy se nám zlíbí.
    2
    Plníme do skleniček od majolky, přesnídávky... asi 1 cm pod okraj. Pevně uzavřeme a v hrnci s vodou (na dno dáme utěrku!) při 90°C zavaříme cca 15 minut. Po vytažení ani neobracíme dnem vzhůru, jen necháme pomalu zchladnout.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Hrušková povidla

    Hrušková povidla

    Švestková povidla

    Švestková povidla

    Hrušková povidla

    Hrušková povidla

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • recepty73
      recepty73 | 12. 7. 2018 17:54

      misula29: ...není zač :) ...jsem rád, že Vám chutnají :)

    • misula29 | 11. 7. 2018 22:11

      Velmi dobrá povidla, děkuji za recept!

    • Hanušková
      Hanušková | 9. 11. 2016 13:06

      Jsou vynikající!

    • Majka
      Majka | 6. 10. 2016 20:06

      Právě je vařím, udělala jsem před 14ti dny na zkoušku a byly výborný - na koláčky, do buchet, na palačinky ...

    • Majka
      Majka | 6. 10. 2016 20:00

      ...ale někdo se skleniček i rád zbaví zadarmo ;-) - mne zásobuje sousedka :-)

    • mamina
      mamina | 6. 10. 2016 19:57

      skvele :) domaci jsou proste domaci

    • Miroslava Pokorná
      Miroslava Pokorná | 2. 10. 2016 09:38

      Jablečná povidla jsou výborná a krásně voní. Včera jsem s nimi potírala vdolky a ty byly :-* !

    • karl
      karl | 19. 10. 2014 13:07

      skleničky se neshánějí, ale kupují... ;-)

    • Marcela
      Marcela | 9. 10. 2014 15:04

      Já zavařuju zásadně v troubě na plechu s vodou a tyhle výborný povidla zrovna tak. Jsou výborný.

    • hanka
      hanka | 1. 10. 2014 12:25

      super, moc mi to chutná, jdu shánět skleničky :-)))

    • recepty73
      recepty73 | 8. 9. 2014 18:54

      ...přibližně 6 - 8 skleniček od majolky ;-)

    • zsoka
      zsoka | 4. 9. 2014 13:45

      chystam se je tez udelat, ale muzu se prosim zeptat kolik z tech 2 kg jablek je cca sklenicek??

    • Peti
      Peti | 29. 7. 2014 11:51

      úžasné,výborné,jdu hned na další várku

    • Věrka
      Věrka | 19. 1. 2014 20:13

      Jablíčka se nám kazí, tak jsem se pustila do povidel, jsou mooc dobrý.

    • Tereza
      Tereza | 16. 8. 2013 22:46

      Dělala jsem z šesti kg letních jablek, rozvářela se rychle, tak jsem s nimi byla hotová brzy. Jsou vynikající a zítra budu pokračovat. Děkuji za výborný recept, Tereza. :-)

    • nama | 17. 10. 2012 09:39

      výborné , výborné, výborné !!!!! nic jiného nemohu říci, v sobotu jsem je dělala, zavařila, dneska ze zbytku koláče a jsou úžasné. Nevlastní syn vyblízával kastrůky po nich a dali by se dát i mrněti jako přesnídávka. Fakt super !

    • hikle | 6. 10. 2012 13:41

      Povidla jsou vynikající a určitě ještě další uděláme.

    • Marcela Ptáčková
      Marcela Ptáčková | 19. 9. 2012 12:27

      Doporučuji dát kvalitní vanilkový cukr, ne náhražky z obchoďáků které nemají s vanilkou nic společného. Povidel mám už pěknou zásobičku a jsou opravdu výborná. Zavařovala jsem je ve vroucí vodě.

    • Blanka
      Blanka | 4. 9. 2012 19:27

      <:-) jsou skvělá

    • Anna Votrubová
      Anna Votrubová | 25. 8. 2012 15:59

      Výborná povidla, dali by se jíst i jako dětská přesnídávka, kdyby se méně osladila. Recept chci moc pochválit.

    • ivčapě
      ivčapě | 13. 9. 2011 12:39

      dotaz na paní Marii : co to jsou žužly ????

    • Drahuška
      Drahuška | 13. 9. 2011 11:20

      Povidla jsou vynikající, stále mi je všichni pod rukama ujídají a pomlaskávají :-)

    • Marie
      Marie | 16. 8. 2011 21:08

      Jablka nestačím sbírat,je mi líto je vyhazovat a tak skorem obden dělám tyto vynikající povidla a žužly.Dávám je na koláče nebo lívanečky.

    • Dáša Šourová
      Dáša Šourová | 15. 5. 2011 20:02

      Jako od babičky :-*

    • Anna
      Anna | 14. 1. 2011 19:44

      Máme rádi tyto povidla víc,než ty,s přidáním octa :(.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zavařování & nakládání
    Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Zavařování a nakládání Dušení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Jablka Skořice - mletá Vanilkový cukr
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Langoše

    Langoše

    Pikantní dresing 1 2 3 4 5

    Pikantní dresing 1 2 3 4 5

    Jarní vajíčková pomazánka

    Jarní vajíčková pomazánka

    Hovězí maso na pivu

    Hovězí maso na pivu

    Vaječná pomazánka s Vysočinou

    Vaječná pomazánka s Vysočinou

    Plněné knedle ve vajíčku

    Plněné knedle ve vajíčku

    Kuře v solné krustě

    Kuře v solné krustě

    Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

    Čokoládová poleva se zakysanou…

    Krémová polévka z červené řepy

    Krémová polévka z červené řepy

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    17
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    17
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    15
    Palačinky
    Palačinky
    12
    Nejúžasnější jogurtové řízky
    Nejúžasnější jogurtové…
    12
    Kuřecí řízky v jogurtové marinádě
    Kuřecí řízky v jogurtové…

    Zajímavé články

    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7 receptů na celý týden!
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7…
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…

    Sledujte nás

    AHA.cz Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    AHA.cz Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    AHA.cz Deník Aha! 19.4.2021

    Deník Aha! 19.4.2021

    Dáma.cz Velikonoce den po dni. Připravte si tradiční menu

    Velikonoce den po dni. Připravte si tradiční menu

    Dáma.cz Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Ženy.cz Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Maminka.cz Otevřete školy! Děti trpí depresemi a bojují o čas, volají rodiče. Politiky to nezajímá

    Otevřete školy! Děti trpí depresemi a bojují o čas, volají rodiče. Politiky to nezajímá

    Reflex.cz Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Další doporučené recepty:

    Volské topinky
    Volské topinky
    Voňavá bábovka se sojovým sukem
    Voňavá bábovka se sojovým sukem
    Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou
    Voňavá farmářská kachna s domácími…
    Voňavé anglické kapsy
    Voňavé anglické kapsy
    Voňavé asijské Ossobuco
    Voňavé asijské Ossobuco
    Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
    Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
    • Recepty.cz
    • Voňavá jablečná povidla
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí