Voňavé asijské Ossobuco

moje hodnocení: 0

1.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 210 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      stroužek česnek
    • 100
      g zázvor
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks řapíkatý celer
    • 2
      ks mrkev
    • 0,5
      ks pórek
    • 1
      ks chilli papričky
    • 2
      ks citronová tráva
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 4
      ks telecí plátek ossobuco
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 750
      ml hovězí vývar
    • 100
      ml sojová omáčka
    • 200
      ml bílé víno
    • 2
      lžíce med
    • 3
      ks badyán
    • 2
      ks skořice
    • 2
      ks bobkový list
    • batáty pyré k podávání
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Česnek a zázvor nasekejte najemno. Cibuli i ostatní zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kusy. Stonek citronové trávy rozklepněte střenkou nože a pokrájejte na větší kusy, chilli papričku najemno. Vanilkový lusk rozřízněte a vyškrábněte z něj semínka.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Blánu okolo každého plátku masa několikrát nařízněte ostrým nožem. Maso osolte, opepřete a zprudka je z obou stran opečte v litinovém hrnci na rozpáleném oleji. Odložte stranou. Ve výpeku orestujte cibuli a všechnu zeleninu. Maso vraťte do hrnce, zalijte vývarem, sójovou omáčkou a vínem. Přidejte všechny zbývající ingredience včetně semínek vanilky, přiklopte a na mírném plameni duste 3 hodiny.
3
Měkké maso vyjměte a uchovejte v teple. Zvyšte plamen a omáčku zredukujte do krémovité konzistence. Ossobuco podávejte s batátovým pyré a přelité omáčkou.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.