Červená řepa s pekany v karamelu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg červená řepa (raději malé řepy)
    • 1
      kg hrubá sůl
    • 2
      ks pomeranč
    • 80
      g zázvor
    • 1
      ks červená cibule
    • 150
      ml červený vinný ocet
    • 250
      g cukr
    • 120
      g ořechy pekanové
    • 80
      ml smetana
    • 400
      g sýr s bílou plísní (zralý, k podávání)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Řepám odkrojte chrást, ale ne úplně u bulvy. Řepy omyjte, osušte a jednotlivě zabalte do alobalu. Sůl vsypte na plech, posaďte do ní zabalené řepy a na střední příčce trouby pečte asi hodinu. Na zkoušku píchněte do jedné řepy párátkem, neměla by být úplně změklá, ale už poddajná. Nechte řepy trochu vychladnout, oloupejte je a nakrájejte buď na plátky, nebo kousky.
2
Pomeranče omyjte v horké vodě, osušte a kůru tence oloupejte. Šťávu vymačkejte, oloupaný zázvor nakrájejte na plátky. Oloupanou cibuli rozpulte a nakrájejte na tenké skrojky. Pomerančovou kůru a šťávu, zázvor, cibuli, ocet a 200 g cukru svařte v kastrolu, vložte kousky řepy, promíchejte a nechte několik hodin táhnout. Na karamelizované ořechy nechte v pánvičce rozpustit zbylý cukr, zřeďte smetanou a krátce svařte. Vsypte ořechy a nechte zkaramelizovat. Podávejte k sýru.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: