Risotto se šalvějí, piniemi a sýrem Grana Gran Moravia

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g rýže na rizoto
    • 20
      g piniové semínka
    • 20
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • šafrán
    • 1
      řapíkatý celer
    • šalvěj
    • 1
      l vývar
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dejte ohřívat vývar. Oloupejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a nasekejte najemno, zeleninu asi 5 minut orestujte na másle na mírném ohni a stále míchejte. Osolte, zalijte jednou naběračkou vařícího vývaru a vařte 15 minut, v případě potřeby přidejte vývar.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V hrnci rozpusťte máslo a opražte na něm rýži, přidejte naběračku vývaru, promíchejte a postupně přidávejte zbývající vývar tak, aby byla rýže stále zpola ponořená, v jedné naběračce přidávaného vývaru rozpusťte šafrán. Vypněte plamen a přidejte zeleninu, piniová semínka, zamíchejte a servírujte posypané hoblinkami Gran Moravia, šalvějí a pepřem.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: