Risotto s masem a zeleninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek rýže větší
    • 1
      plechovka vepřové maso ve vlastní šťávě nejlépe 300g značky Oldenhäuser
    • 1
      ks cibule
    • 2
      dl bílé víno
    • 2
      kostka zeleninový vývar
    • 2
      lžíce sádlo nebo olej
    • 2
      hrst kukuřice
    • 2
      hrst hrášek
    • 1
      hrst parmazán na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
2 kostky zeleninového bujonu rozpustíme v 1 litru vody a necháme na nejmenším hořáku na minimum, aby nám vývar zůstával teplý.
2
Maso nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi.
3
Sádlo nebo olej zahřejeme v hrnci, orestujeme cibuli nakrájenou na malé kousky, přidáme rýži a také chvilku orestujeme.
4
Podlejeme vínem a stáhneme plamen. Poté, co se víno začne vypařovat, přilejeme zhruba 2 naběračky vývaru, mícháme, až se vývar vypařuje, opět přilejeme vývar a takto opakujeme, dokud rýže není hotová.
5
Je to "makačka", ale risotto se hold takto dělá. :-)
6
Kukuřici s hráškem si povaříme do změknutí (cca 5 minut).
7
Maso zahřejeme a nakonec vše smícháme dohromady a můžeme podávat třeba posypané parmezánem.
8
Přeji dobrou chuť, doufám, že bude chutnat.

Komentáře k receptu

  • Maki712
    Maki712 |

    14. 12. 2012 19:44

    Beru připomínku, ale tohle je jen jedno risotto, které děláme. Děláme i další, s masem a houbami, smetanou nebo s krevetami či humrem-to už je potom samozřejmě nákladnější. Sem jsem dala toto, protože vím, jak lidé chtějí jen to nejlevnější :-\ A co se parmezánu týče, mně zas tak drahý nepřijde, když si koupíš kousek, tak ti vydrží poměrně dlouho.

  • kykiryki
    kykiryki |

    14. 12. 2012 19:26

    Věřím, že to může chutnat, ale použít do jednoho jídla extrémně levné suroviny jako je masová konzerva či bujón a na závěr vše posypat parmezánem mi připadá poněkud zvláštní. Raději bych investovala do skutečného masa a trochy zeleniny pro domácí vývar a místo parmezánů zkusila Gran Moraviu - finančně to vyjde nastejno, jen výsledek se bude lišit.

  • 86714yd
    86714yd |

    14. 12. 2012 19:23

    663