Gratinované kedlubny s kapustou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks kedlubny
    • kapusta 1/2 hlávka
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 200
      ml smetana
    • 150
      g sýr čedar
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek 1/2 lžičky
    • 100
      g máslo
    • 100
      g lískové oříšky
    • 100
      g strouhanka panko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 180 °C, zapékací mísu vymažte kouskem másla.
2
Kedlubny oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Z kapusty vyřízněte stonky a nasekejte ji na proužky. Na pánvi rozehřejte olej a 3 minuty opékejte kapustu s česnekem.
3
Zapékací mísu vyložte polovinou kedluben, lehce ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem, rozložte kapustu, posypejte polovinou sýra a zakryjte zbytkem kedluben.
4
Zalijte smetanou. Pečte asi 25 minut přikryté, pak posypejte zbytkem sýra, strouhankou a nasekanými ořechy. Dopečte dozlatova, asi 25 minut. Ozdobte lístky a podávejte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: