Babiččin bramborový salát

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 14
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg brambory
    • sůl
    • ocet
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, ochutíme octem a olejem, opepříme a osolíme a necháme vychladit.

RADA: Jak oloupat brambory?

2
Podáváme k masu.
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Ocet Olej Pepř mletý Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Darja Čajová
    Darja Čajová |

    10. 6. 2014 20:47

    My přidáváme ještě jemně orestovanou cibulku, na malé kostičky nakrájené okurky a říkáme tomu selský(bramborový) salát

  • pepa
    pepa |

    23. 12. 2012 17:13

    Je zajímavé,že na obrázku je i vajíčko. :-)

  • Nella1
    Nella1 |

    16. 4. 2012 05:49

    1) Identifikace rozhodovaciho problemu 2)Analýza a formace rozhodovaciho problemu 3§Tvorba variant 4)Kritéria hodnocení 5)Určení důsledků 6)Hodnocení variant 7) realizace 8)Kontrola výsledků

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    18. 4. 2011 12:40

    Jednoduchý a dobrý ;-)

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    15. 1. 2009 16:25

    dle inspirace z komentářů jsem přidala jemná půlkolečka cibule a nálev z okurků, nechala cca 2 hod. zaležet a bylo výborné. Dělala jsem vždy salát klasický s majonézou, připadně zlehčila jogurtem. ale tento je lehký a výborný.

  • Olga .
    Olga . |

    9. 1. 2009 18:40

    jj ,na cibuli jsem zapomněl. Dávám ji jen zesklovatět na vyškvařený špek a potom ocet, sůl, cukr(špetka), pepř, troška vody, přejít varem... A brambory rozkrojím v dlani na 4 měsíčky a hned napříč na kolečka která se mícháním rozpadnou, každé na 4 kruhové výseče:-)) To je matika v kuchařské praxi:o()

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    20. 7. 2008 21:38

    Tento šalát robím vždy, keď máme vysmážaného kapra. Na vianoce nesmie chýbať a keď ho máme cez rok, tak hovoríme, že máme štedrovečerný obed.Ale cibuľa, najlepšie červená nesmie chýbať.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    20. 7. 2008 20:09

    Tohle je výborný salát,dělám ho jako Simča,s tím,že tu mrkev a hrášek dávám vždycky.Každopádně jednoduché,rychlé, a bez zbytečností,jak uvedla Simča. :-))

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    20. 7. 2008 20:02

    Jo, jo, přesně takový salát mně maminka naučila a jiný neděláme. Po sousedstvu se do salátu dávají vajíčka, uzeniny, majonéza, jigurt a bůh ví co ještě - ale my si nejvíc pochutnáme na tomto.... Stejně jako Danka krájím brambory na kolečka a cibuli na jemná půlkolečka. Když chci, aby byl berevnější, přidám trošku sterilovaného hrášku a kostiček mrkve, na vánoce nazdobím vajíčkem natvrdo :-)

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    20. 7. 2008 17:07

    Já tomuto salátu zas říkám odlehčený salát. Dělám ho jak IvčaPě. Lák z okurek je doopravdy senzační. Brambory v tom láku musí plavat. Brambory krájím na kolečka a cibuli na půl kolečka. Recept si zaslouží 1.

  • IvčaPě
    IvčaPě |

    9. 7. 2008 10:27

    znám jako letní salát , ale je jedno jak se to jmenuje ,hlavně ,že chutná , já dávám jarní cibulku , pažitku a může se dát kyselá okurka , ale HLAVNĚ místo octa dávám lak z nakládaných okurek , ten tam dělá divy

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    8. 7. 2008 21:00

    V kuchařkách to bývá pod názvem TEPLÝ BRAMBOROVÝ SALÁT. My Valaši tam místo oleje dáváme vyškvařený špek. Italové uvařené chobotničky. Oba jsou výborné. Určitě bude spousta dalších variant

  • Zugita
    Zugita |

    8. 7. 2008 19:09

    Tak tomuhle my říkáme "slovenský salát", jen vynecháme olej. Výborný je hlavně v létě :-)

  • Radka Zimová
    Radka Zimová |

    16. 11. 2007 11:52

    Tak tenhle salát děláme také a nemá chybu. Výborné je do brambor přidat pokrájenou cibuli na drobno a ocet, pepř a sůl rozmíchat v hrnku horké vody. Brambory pak směsí zalijeme a zlehka promícháme.

  • Radka Zimová
    Radka Zimová |

    16. 11. 2007 11:51

    Tak tenhle salát děláme také a nemá chybu. Výborné je do brambor přidat pokrájenou cibuli na drobno a ocet, pepř a sůl rozmíchat v hrnku horké vody. Brambory pak směsí zalijeme a zlehka promícháme.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: