• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Babagam
    Napište svůj komentář k receptu

    Babagam

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Babagam
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        ks lilek
      • 1
        kelímek zakysaná smetana
      • 2
        stroužek česnek
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        špetka pepř mletý
      • 1
        špetka orientální koření případně - např. tandori masala,...

    Postup přípravy receptu

    1
    Lilek dáme péct na suchý plech. Pečeme přibližně půl hodiny. Průběžně kontrolujeme, když lilek jakoby trochu splaskne, je hotovo. Poté lilek rozmixujeme (nemusí být úplně do hladka). Promícháme s zakysanou smetanou, přidáme prolisovaný česnek, trochu soli a pepře. Místo pepře můžeme dát arabské koření. Dáme na cca hodinu vychladit.
    2
    Jedná se o arabský recept, tak můžeme podávat s arabských chlebem, ale ani celozrná bageta není špatná.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bramborovo-kroupová baba

    Bramborovo-kroupová baba

    Kuřecí maso s baby mrkvičkami

    Kuřecí maso s baby mrkvičkami

    Směs s baby cuketou

    Směs s baby cuketou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Agnes
      Agnes | 20. 12. 2013 08:45

      Vyzkoušeno, snědeno, pochváleno. :-) Budu určitě dělat pravidelně - dobré, lehké, svěží, příjemná změna oproti věčným česnekovo-sýrovým, tuňákovým a bagetovým pomazánkám.

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 20. 4. 2013 17:18

      Geniální záležitost, snědla se tak rychle, že ani fotku jsem nestihla pořídit. Všem milovníkům lilku a nových receptů vřele doporučuji!!! Velká jednička.

    • Martina Turnova
      Martina Turnova | 10. 7. 2008 15:35

      Lilek se dá do trouby tak jak je - neloupaný, nic se neodřezává. Peču "naplno" akorát je potřeba vždcky tak po 10 minutách mrknout jak to vypadá. Když do něj píchnete, měl by se jakoby "zbortit". Nepropichujte jej však - vytekla by Vám šťáva.

    • Wendy
      Wendy | 7. 7. 2008 19:30

      Lilek se má před pečením oloupat či nějak nakrájet? Nebo se má šoupnout do trouby sakumprásk? A v jak teplé troubě se má péct? Předem děkuji za radu!

    • Evangelina Ciprová
      Evangelina Ciprová | 4. 7. 2008 12:18

      Ráda věřím. Už teď se mi to moc líbí. Půjdu shánět lilek. Dávám za 1 a do své kuchařky.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
    Chuťovky Pomazánky Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Lilek Orientální koření Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Klatovský řízek

    Klatovský řízek

    Babiččin sádlový koláč

    Babiččin sádlový koláč

    Náš domácí štrúdl

    Náš domácí štrúdl

    Králík na medu

    Králík na medu

    "Sloppy Joes" - zapečený sendvič

    "Sloppy Joes" - zapečený sendvič

    Těstovinový salát s rybou a zeleninou

    Těstovinový salát s rybou a zeleninou

    Košíčky s nutelovým krémem

    Košíčky s nutelovým krémem

    Ovocné smoothie s červenou řepou

    Ovocné smoothie s červenou řepou

    Salát Caprese II

    Salát Caprese II

    Doporučujeme

    40 minut
    Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem

    Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým…

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    33
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    29
    Plněná sekaná - která nepraskne ! :)
    Plněná sekaná - která…
    27
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    24
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    20
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    AHA.cz Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    AHA.cz Deník Aha! 19.1.2021

    Deník Aha! 19.1.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Ženy.cz Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Maminka.cz Dětství před rokem 1989. Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

    Dětství před rokem 1989. Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Další doporučené recepty:

    Azu po česku
    Azu po česku
    Azu po tatarsku
    Azu po tatarsku
    B-Punč
    B-Punč
    Babeta (buchta)
    Babeta (buchta)
    Babiččin "skrblíkův zázrak"
    Babiččin "skrblíkův zázrak"
    Babiččin bramborový salát
    Babiččin bramborový salát
    • Recepty.cz
    • Babagam
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí