Králík v zelenině s hořčicí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 17
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks malý celer
    • 2
      ks petržel
    • 70
      g máslo
    • 100
      ml bílé víno
    • 1
      ks bobkový list
    • rozmarýn
    • tymián
    • 100
      g hořčice
    • 125
      ml šlehačka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka osolíme, opepříme a na másle v troubě pečeme asi půl hodiny - podléváme. Pak maso potřeme hořčicí obložíme ho očištěnou a pokrájenou zeleninou bylinkami a kořením, zmírníme teplotu v troubě a za občasného podlévání pečeme ještě asi 25 minut.
2
Hotového králíka(porce)vyjmeme, do pekáčku přidáme víno i šlehačku, povaříme, propasírujeme přes cedník zeleninu, smícháme se šťávou z výpeku a s touto omáčkou přelijeme porce králíka na talířích. Pokud máte ráději kousky zeleniny pasírovat nemusíte.
3
Podáváme například s rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nosková
    Nosková |

    23. 3. 2017 16:49

    Králík podle zdejšího receptu je velká delikatesa, po které se olizovala celá naše rodina. Použila jsem místo celého kusu pět stehen.

  • Jaromír Sojka
    Jaromír Sojka |

    3. 11. 2016 14:13

    Recept nemohu jinak, než doporučit. Před okamžikem jsme dojedli, králík byl nevysušený, vynikajícně ochucený, se znamenitou omáčkou. Pasírování šlo velmi dobře a v kuchyňském sítu zůstaly prakticky jen větvičky rozmarýnu.

  • Heda
    Heda |

    10. 3. 2016 18:01

    Vyzkoušeno s předstihem na velikonoční tabuli a musím říct, že recept vůbec nezklamal a králík je excelentní.

  • talpa
    talpa |

    5. 4. 2014 22:39

    bez vina to neni ono a smetana to zjemni... udelala jsi chybu

  • allena89
    allena89 |

    14. 2. 2014 12:34

    Výborný. Jen jsem vynechala závěrečnou část s omáčkou, takže bez smetany a vína. Bylo to moc dobré s dušenou rýží.

  • hanzakar
    hanzakar |

    22. 6. 2012 12:58

    Vynikající, doporučuji podávat s vínem :-)

  • Miroslava
    Miroslava |

    2. 2. 2012 14:26

    Špica králík, děkuji.

  • Andrea Šímová
    Andrea Šímová |

    7. 12. 2011 14:06

    Králíka jsem nejdřív naporcovala, to dělám pokaždé, pekla jsem pod pokličkou se zeleninou a hořčicí hned od začátku a až ke konci pekáč odklopila. Byl to prý nejchutnějšíší králík. Mě tedy také chutnal velmi a jak voněl! Že měl kolem sebe hodně zeleniny byl i šťavnatý a rýže k němu pasovala. Tímto vám děkuji za inspiraci na výborný oběd.