Královské lehké rizoto

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: lusyl_k

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g rýže
    • 1
      lžička sůl
    • olivový olej
    • 1
      balíček zelenina mražená
    • 1
      kostka zeleninový vývar
    • 100
      g žampiony
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžička máslo
    • 1
      kelímek smetana
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      hrst petržel sušená
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      špetka skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme rýži v osolené vodě - nerozvařit.
2
Mezitím na pánvi a olivovém oleji začneme dusit zmraženou čínskou zeleninu, kterou podlijeme zeleninovým bujonem. Přidáme nakrájené žampiony na plátky, celý obsah pokmínujeme drceným kmínem a dusíme cca 15 minut.
3
Až je rýže uvařena, do hrnce dáme lžičku másla a na něj nasypeme rýži, přidáme podušenou zeleninu, promícháme, již nevaříme. Podlijeme trochou smetany, opepříme, přidáme sušenou petržel, sladkou papriku a špetku! skořice (opravdu jen špetka stačí, ale bez ní by to nebylo ono), dosolíme dle chuti.

Komentáře k receptu

  • Ladia -
    Ladia - |

    10. 3. 2010 10:09

    Na rizoto není vhodné používat dlouhozrnnou rýži a už vůbec ne ve varných sáčcích. Také je dobré rýži před vařením orestovat na oleji...