Králík v rajčatové omáčce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks králíčí stehna
    • 800
      g rajčata malá
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce řepkový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce rajčatové pyré protlak
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 200
      ml zeleninový vývar
    • 400
      g ploché nudle
    • 2
      lžíce ovčí sýr
    • 2
      snítka bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Stehna vykostěte a maso nakrájejte na nudličky.

RADA: VIDEO, jak naporcovat králíka

2
Asi 600 g rajčat rozkrojte, zbavte semínek a nakrájejte na čtvrtky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek podrťte. V kastrolu zahřejte 2 lžíce oleje a nechte na něm změknout cibuli.
3
Pak přidejte maso s česnekem a krátce orestujte. Osolte a opepřete. Vmíchejte protlak a opět krátce orestujte.

RADA: Jak dlouho vydrží maso v lednici?

4
Přidejte rajčata s rozmarýnem, podlijte vývarem. Přiklopte a duste asi 30 minut, do změknutí a zhoustnutí omáčky. Dosolte a opepřete.
5
Široké nudle uvařte ve vroucí osolené vodě, slijte. Zbylá rajčata opečte na lžíci oleje.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

6
Maso servírujte s omáčkou a nudlemi. Posypte strouhaným sýrem a bazalkou. Ozdobte opečenými rajčaty.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: